Thema Winter Met Apps & Digibord Materiaal

Posted by on jan 7, 2019 in Digibord, Materiaal | No Comments
Thema Winter Met Apps & Digibord Materiaal

Hier kun je verschillende materialen vinden die je op het digibord en de tablet kunt uitvoeren binnen het thema winter. Ook zullen er bij de digibordactiviteiten verschillende additionele materialen te vinden zijn die je naast het digibord kunt gebruiken! Natuurlijk is het ook heel belangrijk om zelf de natuur in te gaan! Apps en digibord activiteiten zijn ondersteunend.

Apps

icoon groot

Juf Jannie Woorden Leren – Seizoenen

In deze app ga je aan de slag met het leren van woorden die passen bij de seizoenen. Voor de winter is er ook een plaat. Speciaal voor de winter ontwikkelde ik hierbij woordenschatkaartjes. Lees hier hier meer over.

Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStore Android

 

icoon_nijntjesneeuwNijntje in de sneeuw

Het heeft gesneeuwd! Nijntje kleed zich warm aan en gaat de sneeuw in! Luister naar het verhaal van Nijntje in de sneeuw. En doe allerlei spelletjes. Ook kun je weer je eigen verhaal inspreken.

Prijs: € 3,99
Download voor iPad
AppStore

 

 

Snowman – kleed de sneeuwpop aanicoon_snow

Bij de winter hoort natuurlijk een sneeuwpop maken. Als dat niet in het echte kan dan kun je het altijd met deze app doen! Maak een sneeuwpop precies zoals jij het wilt! Lees meer over deze app.

Prijs: € 1,99
Download de app voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

icoon_bongowinterBongobos Winter

Er valt van alles te ontdekken in het bongobos! Je luistert naar een verhaal, speelt spelletjes en ontdekt van alles!  Lees er alles over.

Prijs: € 2,99
Download de app voor iPhone/iPad & Android

 

 

Tools & lessen binnen Gynzy

Praatplaat

Schermafbeelding 2016-01-10 om 12.05.58
De eerste winter tool die er voor de onderbouw in Gynzy is, is de praatplaat die over de winter gaat. Deze praatplaat kun je heel goed gebruiken om het gesprek over winter te starten te starten.
Binnen deze praatplaat heb je de mogelijkheid om te zoomen in de plaat. Maar je kunt ook aantekeningen maken in de praatplaat.

Er is ook nog een andere praatplaat. Dit is de interactieve praatplaat. Bij deze praatplaat heb je allerlei labels waar je informatie achter kunt vinden. Er wordt dus ook gewerkt aan de woordenschat. Ook heb je weer de mogelijkheid om in te zoomen op de plaat. Maar je kunt er ook voor kiezen om aantekeningen te maken in de praatplaat.

Winterwoorden

Schermafbeelding 2016-01-10 om 12.06.12
Bij deze tool zijn er 4 verschillende oefeningen:

  • Beginletter: je ziet een afbeelding. Deze heeft een beginletter. Nu moet je het plaatje aanklikken met dezelfde beginletter. Je kunt er voor kiezen om de woorden onder het plaatje te zetten. Kleuters zien zo de letters van het woord. En kunnen op deze manier ook visueel de juiste woorden kiezen.
  • Klinkerrijm: je ziet een afbeelding. Ook zie je een aantal andere afbeeldingen. Nu moet je kiezen welke afbeeldingen rijmen.
  • Woord bij het plaatje: je ziet een plaatje. Nu moet je juiste woord onder het plaatje plaatsen.
  • Woordstukjes: Je ziet een plaatje. Nu moet je aangeven uit hoeveel woordstukjes het woord bestaat. Je moet dus zelf het woord klappen.

Winterbingo

Schermafbeelding 2016-01-10 om 12.05.46


In deze tool speel je bingo. Alle objecten die je moet aanstrepen zijn allemaal winters getint. Zo kun je bijvoorbeeld een schaats, slee, muts, wanten en nog veel meer winterse objecten afstrepen. Wie heeft als eerste zijn/haar bingokaart vol? Ik laat dit spel vaak door twee kinderen samen spelen. Ze mogen het dan op het digibord samen doen. Het ene kind heeft oranje en het andere kind heeft de blauwe kaartjes. Ze moeten wel samen doen met de pen met het afstrepen.

Winterverhaal

Een verhaal over koning winter die regeert. Een verhaal waarbij je kunt kiezen tussen een verhaal voor de onderbouw en bovenbouw. Je kunt er voor kiezen om het verhaal zelf voor te lezen. Maar ook de digibordles kan het verhaal voorlezen. Download de les.

Mozaïek maken

Maak het mozaïek figuur af wat je ziet! De figuren kunnen in diverse moeilijkheid varianten worden gemaakt. Er zijn 20 figuren. Wanneer je in Gynzy mozaïek zoekt komt deze boven!

 

Bee Bot & thema Winter

Voor de Bee Bot is er natuurijk ook weer materiaal rond het thema winter! We hebben zelfs 2 soorten matten!

We maakte natuurlijk weer een mat met Bee Bot kaarten waarbij ook allerlei opdrachten horen. Ook is er een Bee Bot spel waarvoor je een dobbelsteen nodig hebt en nog veel. Lees er alles over.

Natuurlijk is er ook weer een set voor de Bee Bot waarmee je kunt gaan rekenen! Lees er alles over en ga het materiaal in de klas gebruiken!

 

QR Codes & thema Winter

Een QR Code is een soort streepjescode. Wanneer je deze scant komt er een opdracht te voorschijn. Achter de QR Codes van het thema winter zitten: prentenboeken en allerlei leerzame activiteiten. Lees er alles over.

Leave a Reply