Apps om thuis de ontwikkeling te stimuleren

Posted by on mrt 13, 2020 in Materiaal | 5 Comments
Apps om thuis de ontwikkeling te stimuleren

Nu met het corona virus in het land moeten kleuters soms thuis blijven. Hierbij een paar tip’s voor thuis om de iPad (gedoseerd) in te zetten om de ontwikkeling te stimuleren! Laat je kleuter niet de hele tijd achter de iPad zitten. Doe dit bijvoorbeeld bijvoorbeeld 3x per dat 15 minuten.

Voor elke week dat de scholen dicht zijn maak ik een bingo met digitale materialen! Speciaal voor de kerst is er een bingo! Lees er alles over.

En ik maakte ook nog een blog waarin je de tijdelijk gratis onderijs apps kunt vinden! Dit blog vind je hier.

Apps rondom Taal

Digitale prentenboeken

Er zijn enorm veel plekken waar je digitale prentenboeken kunt vinden. Sommige zijn nu tijdelijk gratis! Omdat dit te veel is om hier allemaal neer te zetten heb ik er een apart blog over geschreven. Naar de digitale prentenboeken!

 

Wepboek

Een voorbeeld van digitale prentenboeken is Wepboek. Wepboek is een prachtige site waarop digitale prentenboeken staan. Er is een uitgebreide collectie van boeken. Eerst wordt het boek voorgelezen. En daarna krijg je een aantal vragen over het boek. Beantwoord deze samen! Ga naar de website van Wepboek.

Nippertje

Nippertje is altijd maar net op tijd… Maar blijft dat goed gaan? In deze app luister je naar het verhaal van Nippertje die overal net op tijd komt. Ook kun je zelf je eigen verhaal met Nippertje vertellen in het theater. En er zijn educatieve spellen rondom tellen, memory, sudoku’s maken en meer! Lees uitgebreide informatie over deze app.

Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad

 

 

Juf Jannie letters leren lezen


Is jouw kleuter al geïnteresseerd in letters? Dan is de app letters leren lezen van juf Jannie iets voor jou! In deze app ga je aan de slag met het leren van verschillende letters en klanken. Speel samen de oefeningen uit de app. Lees meer over deze app.

Prijs: € 3,99
Download voor iPad/iPhone en Android
AppStoreAndroid

 

 

Apps voor Rekenen

Rolf Connect Rekenen

De app Rolf Connect Rekenen zit vol met rekenspellen. In deze app kun je bijvoorbeeld de getallenrij, volgorde van getallen, oefenen. Of je oefent juist met het splitsen. En begrippen zoals meer en minder kun je ook oefenen! Ook zonder de hub kun je er dus veel mee! Lees alles over deze app en de oefeningen.

Download de app voor iPhone/iPad & Android

 

 

Rekenmemory!

In deze app speel je memory met beelden van getallen! Stel wat je wilt oefenen. Tot wel getal wil je oefenen? En met welke getalbeelden wil je oefenen? Wil je memory oefenen met de kaartjes open of dicht? Dit stel je in en dan… Oefenen maar! Een toffe app die je goed samen kunt spelen. Lees alles over deze app.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

Miner Birds

Weet jij als eerste 20 wormen te verzamelen voor jouw vogel? Dit doe je door (eenvoudige) sommen te maken! Reken tegen de computer. Of doe dit spel juist samen met je broer of zus! En het leuke is… Iedereen kan op zijn eigen niveau spelen. Een echte toffe leerapp die je samen kunt doen. Lees er alles over!

Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad & Android
badge_appstore-lrg 

 

Creatieve Apps

De camera

Ga eens samen met je kind foto’s maken! Ga naar buiten en zet alles op de foto rondom de lente. Of geef je kind de opdracht om foto’s te maken van de cijfers 1 tot 10. Alleen moet elk cijfer op een andere manier worden weergegeven. Als je kleuter alle foto’s heeft gemaakt bespreek je deze. Een super leuke activiteit samen. Op elke smartphone zit wel een camera!

Geocaching!

Ook in tijden van corona is het goed om naar buiten te gaan! Maar wel met een doel natuurlijk. Met de app van geocaching ga je opzoek naar verstopte ‘schatten’ in je eigen omgeving of bijvoorbeeld in het bos!

Doe deze app vooral samen! Soms kan het best lastig zijn om de schatten te vinden. Lees meer over geocaching.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

Maak een Stop Motion Filmpje

Maak samen met je kleuter een stop motion filmpje! Speel bijvoorbeeld een situatie na. En neem de gesprekken tussen de figuurtjes na. Een andere optie is om natuurlijk met voorwerpen een stil stop motion filmpje te maken.

Je kunt dus met taal bezig zijn. Maar ook met concentratie! Lees alles over stop motion filmpjes maken.

Logisch nadenken

Bee Bot App

Maak jij een route voor het bijtje, de Bee Bot? Zorg met de pijlen dat de Bee Bot bij zijn eind bestemming komt. Een echte aanrader om samen met je kind te spelen. Je kunt leert onwijs veel van deze app. Vooruit denken, plannen, taakgerichtheid, aanpakgedrag en nog veel meer! Lees meer over deze app.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

Meerdere vakgebieden bij elkaar

Gynzy Kids

Gynzy heeft speciaal voor kleuters werelden gemaakt waar van alles voor kleuters te leren is op het gebied van getallen, meten, meetkunde en beginnende gecijferdheid. In deze lastige onderwijstijden heeft Gynzy besloten dat ook het verwerkingsgedeelte gratis is! Vraag dus aan de school van jouw kind om dit te regelen.

Een ander gedeelte van Gynzy Kids is dat er allerlei leerzame puzzels zijn verzameld. Hiervoor hoeft de school van jouw kind niets te doen. Hier kun je altijd bij. Deze puzzels heb ik uitgewerkt op leerdoel en groep. Zo kun je kijken wat voor jouw kind passend is. Download de gids met puzzels hier.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

 

 

5 Comments

 1. Coronavirus – Welkom in de 1ste kleuterklas
  15 maart 2020

  […] Op de tablet kan je ook educatieve spelletjes in de interesse van je kind downloaden. Hier vind je enkele taalapps. […]

  Reply
 2. Alisia saraci
  18 maart 2020

  😘👌

  Reply
 3. Babs
  18 maart 2020

  Hoi daar!

  Wat een fijne en welkome tips hier!
  Hebben jullie eventueel ook een tip voor spelletjes die op een gewone computer gespeeld kunnen worden?

  Hartelijk dank alvast !

  Barbra

  Reply
 4. Handige links – thuisonderwijs – Petra Spithost
  26 maart 2020

  […] Kleuters digitaal, apps om thuis de ontwikkeling mee te stimuleren. […]

  Reply

Leave a Reply