Digitale Prentenboeken – Een overzicht

Posted by on mrt 20, 2020 in Materiaal | No Comments
Digitale Prentenboeken – Een overzicht

We weten allemaal dat voorlezen goed is voor de taalontwikkeling. Omdat de scholen op dit moment dicht zijn, zijn er gratis digitale prentenboeken beschikbaar. Daar ik de taalontwikkeling zo belangrijk vind wil ik een apart blog aan deze digitale prentenboeken schenken. Ik heb er nog meer tip’s in gezet van websites waar je deze kunt vinden.

Bereslimme Boeken

Bij bereslimmeboeken kun je prentenboeken luisteren. Er zijn steeds twee varianten. Een variant met vragen en een variant zonder vragen. Met de onderstaande gegevens kom je bij de gratis beschikbare prentenboeken. Ook zijn er gratis lessen voor ouders beschikbaar die ze met hun kinderen kunnen doen.

Fundels

Op Fundels kun je digitale prentenboeken luisteren en bekijken! Kies als je de app hebt geïnstalleerd voor: “Doorgaan zonder aan te melden”. Dan heb je toegang tot 15 prentenboeken gedurende deze periode dat de scholen dicht zijn. Je moet de prentenboeken wel even naar je device downloaden.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

 

Voorleeshoek

In de app van de voorleeshoek kun je allemaal gesproken prentenboeken vinden. Deze worden geanimeerd voorgelezen! Je kunt nu een maand gratis van deze app gebruik maken. Een echte aanrader om de taalontwikkeling te blijven stimuleren!

Wanneer de scholen dicht zijn, kun je gratis gebruik maken van de voorleeshoek! Wanneer je online inlogt met je bibliotheek gegevens kun je gratis luisteren naar de boeken!

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

 

 

Digiboeks

Ook bij digiboeks hebben ze de website tijdelijk helemaal open gezet voor iedereen! Zo kun je gratis luisteren naar (prenten)boeken. Je kunt zelf op thema zoeken. Kies je boek en begin meteen met luisteren/lezen. Naar digiboeks.

Lees me voor

Op de website van lees me voor vind je allemaal digitale prentenboeken! Je kunt filteren op de nieuwste, populair maar ook op series die gemaakt zijn.

Naar lees me voor.

Boekenfilmpjes van SchoolTV

Ook schooltv heeft een aantal digitale prentenboeken! De filmpjes linken naar de beeldbank. Naar de digitaleprenteenboeken!

YouTube (gewoon)

 

Natuurlijk kun je ook op Youtube naar digitale prentenboeken zoeken! Je vindt er diverse afspeellijsten met prentenboeken die je kunt bekijken. Als ouder/leerkracht kun je er ook voor kiezen om een eigen afspeellijst te maken. Enig nadeel van YouTube is dat je nooit precies de kwaliteit weet van de voorlezer.  Hier vind je er een aantal.

YouTube Kids

Je zou er ook voor kunnen kiezen om voor je kind een YouTube Kids profiel aan te maken. En dan op digitale prentenboeken te zoeken. Dan krijgt je kind alleen maar content die geschikt is voor zijn/haar leeftijd. Voor thuis vind ik deze app bijzonder goed geschikt. Lees mijn artikel over YouTube Kids.

Prijs: gratis
Download voor iPad/iPhone & Android

 

 

 

 

Booxalive

Op de website van Booxalive vind je allemaal digitale prentenboeken. Je kunt zien wat nieuw is, actuele thema’s, zoeken per leeftijd en nog veel meer! Ga naar de website van Booxalive!

 

Leave a Reply