5x apps om leren lezen te stimuleren

Posted by on jan 11, 2021 in Materiaal | No Comments
5x apps om leren lezen te stimuleren

Er zijn heel veel apps om met leren lezen aan de slag te gaan. Maar wat zijn nou goede apps? Ik geef je er 5! En een creatieve bonus tip!

Letterprins

In de app letterprins oefen je op diverse manieren op je eigen niveau met lezen! Je gaat letters en woorden flitsen, woordenschat rondom lezen en zinnen lezen. Een mooie app om op je eigen niveau te oefenen. Lees er alles over.

Prijs: € 4,49 een bepaalde tijd gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

Woordwiel

Deze app is eigenlijk een digitaal klik-klak-boekje. Maak woorden met 3 klanken. Je kunt er daarna ook een foto van het woord bij maken. Zo maak je, je eigen woordentuin!

Prijs: € 1,09 & gratis versie
Download voor iPhone/iPad

 

Juf Jannie Leren Lezen voor groep 3

In deze app ga je in 6 verschillende oefeningen aan de slag met leren lezen. Van luisteren waar je een klank hoort tot echt lezen van woorden. En uiteindelijk zinnen. Ook zitten er diverse niveaus in. Een app die je heel goed kunt inzetten voor kleuters die veel  interesse tonen in lezen. En voor groep 3 leerlingen die zelfstandig verder willen met lezen. Lees alles over deze app.

Prijs: € 4,99/€ 3,79
Download voor iPad/iPhone & Android
AppStoreAndroid

Prins Bof en de magie van leren lezen

In Prins Bof en de magie van leren lezen ontdekken jonge beginnende lezers uit groep 2 en groep 3 een wereld vol letters en woorden.

In de oefeningen staat het inslijpen van de juiste klank-tekenkoppelingen en het lezen en schrijven van klankzuivere woorden (mkm/ mmkm/ mkmm) centraal.

De app bestaat uit meerdere niveaus. Bij elk nieuw niveau worden nieuwe woorden en letters aangeboden. Op het hoogste niveau is de oefenvorm iets aangepast. Via de ‘ouderpagina’ kunnen de vorderingen van een kind gevolgd worden en eventueel het niveau van de oefeningen worden aangepast.

Prijs: € 2,29
Download voor iPad

Oefenen met leren lezen

In deze app ga je met verschillende thema’s lezen. Elk thema heeft steeds 3 oefeningen:

  • woorden lezen
  • woord aan plaatje koppelen
  • letters op de goede manier in een woord plaatsen

Een mooie app voor beginnende lezers! Lees er alles over.

Prijs: gratis, in app aankopen
Download voor iPhone/iPad

Extra tip! Maak een letterfilmpje met Clips!

Om met deze app te werken moet je een paar stappen nemen. Eerst ga je foto’s maken rondom een bepaalde klank. Daarna voeg je de foto’s in, in Clips. Je kunt er dan ook tekst en auto bijvoegen. Hoe je dit precies aanpakt leg ik je hier uit.

Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

Thuisblijvertjes

Bol.com heeft echt iets heel erg tofs! Namelijk de thuisblijvertjes. Dit zijn verhalen in alle soorten en maten die maar € 0,01 zijn! Een echte aanrader om er naar te kijken en de boeken te kopen die je leuk vindt. Naar de thuisblijvertjes. Ook voor jonge kinderen die leren lezen zitten hier toffe boeken bij!

 

Leave a Reply