10 jaar kleutersdigitaal!

Posted by on mei 8, 2023 in Materiaal | No Comments

Wauw deze week bestaat kleutersdigitaal 10 jaar!!

Even terug kijken…

Hierboven staat een van mijn eerste foto’s op kleutersdigitaal! Het is mijn eerste iPad. En die iPad gebruikte ik in de klas. Ik probeerde apps uit in de klas en ik had een digibord waarop ik veel deed!

Er kwam bij mij het idee dat ik dit wel wilde gaan delen op een website. Maar hoe dan? Met hulp (waarvoor nog altijd dank!) bouwde ik mijn eerste website! En daar werd een Facebook pagina aan gekoppeld. Op 13 mei 2013 ging alles live en zo werd kleutersdigitaal.nl geboren!

jij03

Ik begon te schrijven over de apps die ik gebruikte in de klas. Eerst probeerde ik de app uit in de klas. En daarna schreef ik er over. Zodat ik mijn ervaringen (en mening!) met jullie kon delen. De app hierboven is de app van Jop is jarig. Dit is een van de eerste apps waar ik over schreef.

Ook had ik een Bee Bot in de klas. Die had ik in 2011 op de BET gezien. En die wilde ik wel hebben. Maar hoe moest ik die eigenlijk inzetten? Een tijd lang had ik geen idee… Toen begon ik materialen voor de Bee Bot te maken. En die deelde ik met jullie.

QR codes kwamen op… En ja daar zag ik wel iets in! Dus die werden ook gemaakt en gekoppeld aan doelen. Want dat is wat er voor mij belangrijk is. De technologie die je inzet moet van meerwaarde zijn!

Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat je met een iPad nog zo veel meer kunt dan met apps waar al inhoud in zit. Juist met de meer ‘open’ apps zoals de camera, Pages, Keynote, Numbers en Clips kun je hele mooie dingen doen. Waarmee je werkt aan digitale geletterdheid en wat aansluit bij de doelen waar je aan werkt.

En dat is juist wat ik met kleutersdigitaal ook nu wil! Technologie van waarde laten zijn.

En dan nu een feestje deze week!

Omdat ik het 10-jarig bestaan van kleutersdigitaal echt heel bijzonder vind heb ik een feestweek bedacht. Om jou als lezer te bedanken! Want wie jarig is trakteert. Houd kleutersdigitaal in de gaten voor alle leuke acties!

Leave a Reply