Straks als de scholen weer open gaan!

Posted by on mei 4, 2020 in Materiaal | No Comments
Straks als de scholen weer open gaan!

Nog even en het is 11 mei. Dan gaan de scholen deels weer open! Daarom komen hier een aantal suggesties voor activiteiten die leerzaam zijn voor de komende tijd. Denk eraan… Zet de digitale materialen met mate in.

Apps

Hier komen een aantal suggesties voor apps!

Maak een digitale Klassenfoto!

Na elkaar een hele tijd niet gezien te hebben ziet iedereen er vast weer anders uit! Maak met dit keynote bestand een nieuwe digitale klassenfoto! In dit artikel leg ik je precies uit hoe je dat aanpakt. En wat je nodig hebt om deze klassenfoto te maken. Naar het artikel.

Thuis bij Muis

In deze prachtige app van Thuis bij Muis zitten 6 verhaaltjes. 1 van de verhaaltjes is thuis blijven. Deze zou je heel goed voor kunnen lezen aan de kleuters. Wat herkennen zee van de situatie van de afgelopen weken? Hoe zijn ze er mee omgegaan. Het geeft genoeg stof tot praten. En… Ze kunnen het verhaaltje altijd nog een keer luisteren! Lees alles over deze app.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Jop gaat naar school

Jop gaat naar school hoe verloopt zo’n dag op school? Samen met Jop ontdek je zijn schooldag. Een mooie app om samen met kinderen te spelen tijdens het spelen en werken. Want hoe ging het ook al allemaal weer op school? Lees alles over deze app.

Prijs: € 3,49 tijdelijk gratis
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

Rolf Connect Kleur & Vorm

Speel samen het spel “samen voetballen”. In dit spel ga je samen aan de slag! Allebei heb je een doel. Op het doel staat een vorm. En die bal/vorm moet je erin “schoppen”. Wie heeft als eerste alle ballen erin geschopt? Als je een foute bal erin schopt dan wordt deze tegengehouden door de keeper.

Wie is de winnaar van het spel?

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Het Digibord

Ook op het digibord zijn er een aantal leuke dingen te doen voor kleuters! Hier een aantal suggesties.

Ga bewegen met Gynzy!

Bij Gynzy hebben ze niet stilgezeten! Er zijn namelijk in de nieuwe bord-omgeving joggen & flitsen bij gekomen! Je hebt nu niet alleen maar joggen & flitsen met getallen. Maar ook vormen is erbij gekomen.

Hoe je deze lessen vindt? Ga naar de nieuwe omgeving van Gynzy toe. Ga naar de bibliotheek. En tik daar als zoekvorm: joggen.

Storyzoo: Corona nieuws

Op Gynzy zijn filmpjes te vinden van Storyzoo. Een van deze filmpjes gaat over het Corona nieuws. Kijk samen met een klein groepje kleuters naar het filmpje. En praat met de kleuters over wat ze hebben meegemaakt. Hoe je deze lessen vindt? Ga naar de nieuwe omgeving van Gynzy toe. Ga naar de bibliotheek. En tik daar als zoekvorm: Corona.

 

Programmeren

Veel kleuters vinden het ook super leuk om met programmeren bezig te zijn! En programmeren is een onderdeel van digitale geletterdheid. Daarom ook een aantal suggesties hiervoor.

Kraak de Code!

Ga aan de slag met de lesbrief kraak de code! In deze lesbrief zitten 3 lessen rondom kraak de code. Ook vind je 15 voorbeelden met antwoordbladen rondom zomerse thema’s zoals vervoer, dieren en vakantie! Lees er alles over.

Je kunt natuurlijk meteen naar de lessenserie gaan. Klik dan hier.

Programmeren met de Bee Bot rondom de Zomer

Ook de zomer komt er binnenkort aan! Speciaal voor het thema zomer ontwierp ik weer 2 Bee Bot matten. Een mat rondom tellen en getalbegrip en het thema zomer. En een mat rondom woordenschat en het thema zomer. Naar de materialen.

En heb je geen Bee Bot? Dan kun je er altijd nog mee levend programmeren!

Kraak de Legocode!

Je ziet een code. Deze code kun je kraken door legoblokjes te gebruiken! Je ziet hoeveel stenen je open moet laten. En welke kleur je daarna moet pakken. Ik leg je in dit artikel (klik op dit artikel) precies uit hoe het werkt. En je vindt er downloads!

 

Leave a Reply