Maak puzzels bewegende puzzels!

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: gratis (in app aankopen)
Download voor iPhone/iPad

Animated puzzle 1      Animated puzzle 2     Animated puzzle 3

 

Animated puzzle 2 is helemaal gratis 8 – 12 november ook de in app aankoop!

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke puzzelapp voor kleuters en peuters! De opbouw in de app door nummer 1, 2 en 3 te hebben is prettig. De moeilijkheid loopt op in de verschillende apps daardoor heb je altijd een passende app.

De afbeeldingen op de puzzels zijn erg mooi en passen bij de doelgroep waar de puzzel voor is. Ook merk ik de kleuters het leuk vinden om deze puzzels te maken.

Deze app is eenvoudig te bedienen. Heeft geen reclame in de app. En is zo te gebruiken.

Een aanrader dus!

De Apps

Direct als ik een van de puzzel apps open zie ik dat ik in totaal 15 puzzels kan gaan maken! Deze app heeft animated puzzle 1, 2 en 3. Bij animated puzzle 1 moet je een puzzel maken met 4 stukken bij nummer 2 met 6 en bij nummer 3 maak je een puzzel met 9 stukken. Het maakt niet uit welke je kiest, elke app werkt hetzelfde.

Wanneer je een van de afbeeldingen aantikt krijg je de puzzel te zien! Je ziet onderin hoe de puzzel er uiteindelijk uit zal moeten gaan zien. De puzzelstukken moet je nu op de goede plaatsen schuiven. Maar pas op… Wanneer je een stuk op de goede plaats sleept verplaatsen de andere stukken ook! Als je de puzzel af hebt kun je een volgende puzzel gaan doen.

Tips voor in de Klas

Deze puzzel apps zijn leuk om in tweetallen te doen. Ook kan deze puzzel app in de kleine kring worden gebruikt. Praat dan met de peuters/kleuters wat ze op de puzzel zien. Waarom plaatsen ze een bepaald stukje op een bepaalde plaats? Laat het ze uitleggen!

Een andere manier om met puzzels te werken is dat je zelf een puzzel gaat maken! Kies en afbeelding, bijvoorbeeld een kleurplaat. Plak deze op stevig karton. En knip vervolgens de stukken uit. De peuter/kleuter kan nu zelf de puzzel maken!

Wat leer je van deze Apps

Van deze app leer je heel goed naar afbeeldingen te kijken. Want waar moeten de stukjes van de puzzel nou precies komen? Hiervoor is het belangrijk dat je goed kijkt naar de afbeelding waar een stukje moet komen.

Ook leer je je van deze app goed te concentreren op een activiteit. Want alleen als je je goed concentreert kun je de opdracht tot een goed einde brengen.

 

Leave a Reply