Lente – Op Je Digibord En Met Apps

Posted by on mrt 10, 2019 in Digibord, Thema's, Websites | No Comments
Lente – Op Je Digibord En Met Apps

Hier kun je verschillende materialen vinden die je op het digibord en de tablet kunt uitvoeren binnen het thema lente. Ook zullen er bij de digibordactiviteiten verschillende additionele materialen te vinden zijn die je naast het digibord kunt gebruiken! Natuurlijk is het ook heel belangrijk om zelf de natuur in te gaan! Apps en digibord activiteiten zijn ondersteunend.

Apps

icoon groot

Juf Jannie Woorden Leren – Seizoenen

In deze app ga je aan de slag met het leren van woorden die passen bij de seizoenen. Voor de lente is er ook een plaat. Speciaal voor de lente ontwikkelde ik hierbij woordenschatkaartjes. Lees hier hier meer over.

Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStore Android

 

 

icoon boerderij

Juf Jannie Kinderboerderij – Leer Woorden

In deze app leer je door middel van de interactieve platen nieuwe woorden over de boerderij. Een app om aan woordenschat te werken. Lees meer over de app.

Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

icoon_tf

Kleine Boerderij – Leer over de boerderij

In deze app zitten 3 prachtige interactieve platen over het leven op en om de boerderij. Bij deze app bedacht ik woordenschat oefeningen. Lees er alles over.

Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

Farm puppets

Speel je eigen poppenkast verhaal met de boerderijdieren! Kies de dieren en speel een verhaaltje van een halve minuut. Lees er alles over.
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Farmyard

Maak een eigen praatplaat met allemaal boerderijdieren.
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Websites

Beleef de Lente

Beleef de lente is een website van de vogelbescherming. In de lente leggen veel vogels een ei. Op deze website kun je via webcames volgen hoe het met de nesten gaat. Erg leuk om op het digibord met de leerlingen naar te kijken! Kijk onder andere naar de huismus, de koolmees of de ooievaar! Naar de website.

icoon_bongolente

Bongobos – Lente

Luister naar een verhaal van het Vosje in het Bongobos. Hij wil graag leren fluiten maar kan dit eigenlijk ook? Een mooi verhaal met tussen door allemaal spelletjes die bij het verhaal horen! Je kunt de spelletjes ook los van het verhaal spelen. Lees er alles over.

 

 

 

Tools binnen Gynzy

Hier zal ik de tools van Gynzy bespreken. Ook zit er extra materiaal bij ter verwerking.

Lentepakket!

Gynzy heeft weer een geweldig pakket gemaakt met allemaal lente activiteiten. Zo vind je in dit pakket praatplaten, er zijn diverse praatplaten zowel interactief als statisch. Ook zijn er woordkaarten gemaakt die je uit kunt printen en kunt gebruiken. De video’s zijn gecategoriseerd in liedjes, informatieve video’s en verhalen. Alle video’s worden gewoon in je Gynzy software geopend.

De oefeningen licht ik toch even apart toe. Hier kun je namelijk alle lente activiteiten vinden die Gynzy gemaakt heeft! Deze oefeningen zijn allemaal op kleuters toegespitst.

Lente woorden

Bij deze tool zijn er 4 verschillende oefeningen:

  • Beginletter: je ziet een afbeelding. Deze heeft een beginletter. Nu moet je het plaatje aanklikken met dezelfde beginletter. Je kunt er voor kiezen om de woorden onder het plaatje te zetten. Kleuters zien zo de letters van het woord. En kunnen op deze manier ook visueel de juiste woorden kiezen.
  • Klinkerrijm: je ziet een afbeelding. Ook zie je een aantal andere afbeeldingen. Nu moet je kiezen welke afbeeldingen rijmen.
  • Woord bij het plaatje: je ziet een plaatje. Nu moet je juiste woord onder het plaatje plaatsen.
  • Woordstukjes: Je ziet een plaatje. Nu moet je aangeven uit hoeveel woordstukjes het woord bestaat. Je moet dus zelf het woord klappen.

Lessen voor op het digibord over de lente

Binnen Gynzy heb ik een aantal lessen gemaakt met als thema lente. Bij het openen van de les in de Gynzy software krijg je een uitleg over de les.

Maak de rij af


In deze les ga je aan de slag met het afmaken van rijen. Ook wel seriëren genoemd. Bij deze les moet je de rij afmaken. De moeilijkheidsgraad loopt steeds verder op. Download de les

Vul de Matrix in


In deze les ga je aan de slag met het maken van van matrixen. Je moet steeds het plaatje maken in het lege vakje moet komen. Download de les

Woordenschat


De volgende les is een woordenschat les. Hierbij worden twee verschillende clusters aangeboden. Het eerste cluster is het cluster over de lentebloemen. Het tweede cluster is het cluster wat gaat over de opbouw van een bloem. Download de les

Dieren geluiden moeder – kind


In deze les zitten twee onderdelen in het eerste onderdeel ga je op zoek naar de moeder en het daarbij horende kind. En in het andere gedeelte ga je op zoek naar welk geluid is van welk dier. Download de les.

QR Codes Lente

Een QR Code is een soort streepjescode. Wanneer je deze scant komt er een opdracht te voorschijn. Achter de QR Codes van het thema lente zitten: prentenboeken en allerlei leerzame activiteiten. Lees er alles over.

Bee Bot & thema Lente

Van het kuiken naar de vlinder welke route moet je volgen?

 

Speciaal voor het thema lente maakte ik een set met kaarten voor in de mat voor de Bee Bot. Ook zitten er opdrachtkaarten bij. Dit zijn enkele opdrachten en dubbele opdrachten. Lees meer over het materiaal.

Hoe heet de moeder van een eend?

Voor de Bee Bot heb ik ook een opdracht met een dobbelsteen. Zoek het jonge dier bij zijn/haar ouder. Lees meer over het materiaal.

Reken op de Bee Bot in de Lente

Ook voor het thema lente is er een mat rondom tellen gemaakt! Je kunt deze mat op diverse manieren in combinatie met een dobbelsteen gebruiken. Lees alles over deze mat.

Leave a Reply