Lente & De Bee Bot

Posted by on mrt 2, 2019 in Bee Bot, Materiaal | No Comments
Lente & De Bee Bot

Werk met de Bee Bot met als thema lente

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs Bee Bot: € 79,95 Koop de Bee Bot
Prijs Transparante mat: vanaf € 24,95 Koop de mat

De Bee Bot

De Bee Bot is een programmeerbare robot. Wanneer je meer over de werking van de Bee Bot wilt lezen kun je hier verder lezen.

Bee Bot lessen rondom Lente

Rondom het thema lente heb ik een mat gemaakt met 15 lenteafbeeldingen en een start plek. Deze kun je gebruiken in combinatie met de opdrachtkaarten.

De opdrachtkaarten

Er zijn twee soorten opdrachtkaarten. De enkele opdrachten. Hierbij moet je van start naar een afbeelding toe.

 

 

Er zijn ook opdrachtkaarten met 2 opdrachten! Hierbij moet je naar twee verschillende afbeeldingen toe!

 

 

Deze lessen zijn prima te doen in een klein groepje. Maar kunnen na verloop van tijd ook zelfstandig door leerlingen gedaan worden. Het is dan belangrijk dat de leerlingen de werking van de Bee Bot goed begrijpen. En dat de leerlingen weten hoe de opdrachtkaarten van de Bee Bot werken.

Opdrachten moeilijker maken

Je kunt de opdrachten met de Bee Bot moeilijker maken door bijvoorbeeld balkjes neer te leggen waar de Bee Bot niet langs mag.

De Bee Bot en een stapel kaartjes

Leg de plaatjes onder/in de mat. Naast de mat leg je een stapel kaartjes. Op deze stapel kaartjes staan afbeeldingen die ook op de mat staan. Elke keer draait een kind een opdrachtkaartje om. En naar dat kaartje wordt de Bee Bot geprogrammeerd. Wanneer de Bee Bot daar is kunnen ze een volgend opdrachtkaartje pakken.

Je kunt er voor kiezen om kleinere opdrachtkaartjes te gebruiken. Maar je kunt er ook voor kiezen om de mat 2x uit te printen en die kaarten te gebruiken.

 

Leave a Reply