Chrome Music Lab – Daar zit muziek in!

Posted by on jul 16, 2018 in Websites | No Comments
Chrome Music Lab – Daar zit muziek in!

Maak muziek!

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: gratis

De Website

Als ik de website opstart van Chrome Music Lab zie 13 muziektools waarmee je muziek kunt maken! Er komen regelmatig nieuwe muziektools bij. Deze muziektools ga ik beschrijven:

Song Maker

Wanneer je met de song maker aan de slag gaat kun je liedjes maken! De noten kun je aangeven met kleuren. Je kunt ook kiezen of de muziek met een piano of een marimba gespeeld moet worden. Ook kun je nog een woodblock toevoegen.

Rhythm

In het Rythm gedeelte kunnen de dieren een ritme samen spelen op de instrumenten die voor handen zijn. Je hebt keuze uit 4 sets van 2 dieren.

Spectrogram

In spektrogram bekijk je de geluidsgolven van verschillende muziekinstrumenten.

Chords

Wanneer je met het onderdeel chords aan de slag gaat, kun je akkoorden gaan spelen. Je kunt kiezen tussen minor of major. Elke toets die je aandrukt laat zien welk akkoord erbij hoort.

Sound Waves

In soundwaves kun je de geluidsgolven zien wanneer je op de pianotoetsen drukt. Je ziet, wanneer je op het vergrootglas tikt, de geluidsgolven en de weg die het geluid aflegt.

Arpeggios

De tool arpeggios laat je kennismaken met de verschillende toonladders. In het wiel kun je aangeven welke toonladder je wilt horen. Ook kun je switchen van geluid door middel van de harp. Je kunt ook nog een metronoom instellen voor het tempo.

Kandinsky

Tekenen met muzikale verf dat is wat je met de Kandinskytool doet! Door gebruik te maken van de verschillende vormen kun je allerlei melodieen maken. Je kunt steeds kiezen uit verschillende kleuren die je steeds samen gebruiken. Verschillende kleuren geven verschillende klanken.

Melody Maker

Wanneer je kiest voor de melody maker dan kun je eigen melodieen maken! J

Voice Spinner

Neem je eigen stem om en laat ‘m spinnen!

Harmonics

Laat de slierten afwisselend muziek maken!

Piano Roll

Vroeger was de pianorol een rol papier die je in de piano deed en dan speelde de piano het stuk. Je zit bij deze tool de noten voorbij komen. Maar door je stem op te nemen maak je er je eigen stuk van!

Oscillators

Verander de vier figuren van vorm en luister naar de klanken die ze maken wanneer je de figuren aanpast!

Strings

Bespeel de virtuele gitaar!

Tips voor in de Klas

Ik geef voor een aantal tools een paar leuke tips voor in de klas! Misschien hebben jullie er ook nog wel een aantal om andere leerkrachten te inspireren!

De tool song maker is goed te gebruiken in combinatie met de muziekbladen van Gynzy! De kleuren komen overeen, dus de liedjes zijn 1 op 1 over te nemen!

 

 

 

Met een andere tool rhythm kun je met de kleuters hele leuke vraag en antwoordgesprekjes laten maken met muziek! Het ene dier stelt een muziekale vraag. En het andere dier geeft muzikaal antwoord!

De Kaninsky tool is ook echt een aanrader om in de klas op het digibord of touchscreen te gebruiken. Jonge kinderen zullen er echt van genieten!

Wat leer je van deze Website?

Wanneer je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze tool het volgende:

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Maar natuurlijk leren kleuters van deze tools nog veel meer! Ze leren zich creatief te uiten, spelen met muziek, genieten van muziek en uiten zich creatief!

Mijn Mening

Ik vind dit echt een bijzonder leuke website om bij de kleuters in te zetten. Niet elke tool is even geschikt om zelfstandig mee aan de slag te gaan maar wanneer je eerst zelf met de tools hebt geƫxperimenteerd weet ik zeker dat je ze ook kunt laten zien aan de kleuters!

De music maker tool is goed in te zetten bij de kleuters in combinatie met de muziekbladen van Gynzy! Kleuters kunnen zo bekende kinderliedjes spelen. Misschien kunnen ze ook zelf wel een eigen lied componeren.

De rhythm tool vinden veel kleuters ook erg leuk. De figuurtjes spreken de kleuters erg aan. En er zijn leuke rytmes mee te maken!

Tekenen met muziekaleverf vinden veel kleuters altijd leuk om te doen!

De tools zijn kleurrijk en de muziek die je maakt vinden veel kleuters erg leuk. Een echte aanrader om op de computer, digibord of iPad/tablet te gebruiken!

 

Leave a Reply