Boek: Letters leren is een eitje

Geplaatst door op dec 22, 2014 in Digibord, Materiaal | 58 Comments
Boek: Letters leren is een eitje

letters01

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 14,95

Bestel het boek hier

Het Boek

letters05

Het boek letters leren is een eitje is een boek om klanken/letters te leren onthouden. Het boek staat vol met ezelsbruggetjes om letters & klanken uit elkaar te houden.

Voorin het boek zit een gebruiksaanwijzing waarin een aantal tips staan hoe je met het boek om kunt gaan samen met je kind/leerling. Een paar tips:

 • Ga er samen met je kind goed voor zitten, bijvoorbeeld lekker op de bank.
 • Help je kind door de letters stuk voor stuk aan te wijzen en bij de “tweetekenklanken” erop te wijzen dat die twee letters bij elkaar horen.
 • Gebruik de hints uit dit boek en/of zoek samen de letter of klank op. Sommige kinderen willen dat al snel graag “zelf doen”.

In het boek staan nog veel meer tips om met dit boek om te gaan!

letters03

Op elke pagina in het boek staat een letter/klank. Neem bijvoorbeeld de e. Hierbij staat het ezelsbruggetje: “de e is net een emmer”. Er staat dan ook een emmer op de tekening. Ook staan er verschillende schrijfwijze van de e op een krijtbordje geschreven. Zo zien kinderen meteen dat er verschillende schrijfwijze zijn van letters.

Ook heeft het boek uit klap flappen. Een pagina in het boek heeft op deze manier geen 2 maar 3 bladzijden naast elkaar! Een letter wordt zo nog meer uitgelegd.

In het boek worden die alleen maar de enkele klanken besproken maar ook de dubbel klanken!

Doordat er ook ezelsbruggetjes voor dubbelklanken in staan zijn de platen en ezelsbruggetjes uit dit boek ook goed toe te passen in groep 3 & 4.

App Tips

Als ik naar apps ga kijken die passen bij dit boek dan heb ik de volgende tips:

Letterschool

In de app letterschool ga je aan de slag om de letters te schrijven. Maar deze app biedt meer. Namelijk dat de letters/klanken ook uitgesproken worden en er voorbeelden worden genoemd. Lees alles over deze app.
Prijs: € 5,99 (iPhone/iPad) € 2,69 (android)
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

Juf Jannie Letters Leren Lezen
In de app Juf Jannie Letters Leren Lezen ga je aan de slag met het leren van letters. Dit doe je door middel van verschillende spelletjes. Lees meer over deze app.
Prijs: € 3,99
Download voor iPhone/iPad en Android

AppStoreAndroid

 

 

Leren lezen voor groep 3
In deze app ga je leren om letters te schrijven. Je leert zowel de blokletters als de letters die je aan elkaar kunt schrijven. Lees meer over deze app.
Prijs: gratis (beperkte functionaliteit) € 1,99
Download voor iPhone/iPad 
AppStore

 

Letterfun

In deze app ga je aan de slag met het leggen van woorden. Je maakt woorden af. En legt zelf eigen woorden.
Prijs: € gratis
Download voor iPad
AppStore

 

icoon_kk3De Klankklas apps

Door de kleuteruniversiteit zijn er tot nu toe 3 klankklas apps ontwikkelt. Deze apps bieden oefeningen met klanken. Lees over klankklas 1klankklas 2 en klankklas 3.
Prijs: € 2,29

Digibord Tips

Het boek bevat geen suggesties voor digitale activiteiten. Daarom komen hier een heleboel digibordlessen waarin elke keer een letter centraal staat. Deze lessen zijn allemaal gemaakt in de Gynzy software. Door op de letter te klikken kun je de les downloaden.

aa     a     b     d     e     ee     f     g     h     i   j    k     l     m     n    o    oo      p     r     s     t     u     v     w     z   oe

Wat leer je van dit Boek?

letters04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van dit boek:

Kerndoel 11
De leerlingen leren een aantal taalkundige principes en regels. Zij kunnen in een zin het onderwerp, het werkwoordelijk gezegde en delen van dat gezegde onderscheiden.

Met als belangrijkste tussendoelen:

 • Ontwikkeling fonemisch bewustzijn (groep 2 en 3)
 • Herkennen van beginrijm in langgerekte woorden
 • Herkennen van beginrijm in gewoon uitgesproken woorden
 • Toepassen van beginrijm
 • Klinker in een woord isoleren
 • Auditieve analyse op klankniveau

Mijn Mening

letters02

Wat een geweldig boek zeg! Bij het doorbladeren ervan werd ik al erg enthousiast. De platen in het boek zijn heel erg mooi vormgegeven. En de ezelsbruggetjes die erop staan zijn heel handig voor kinderen. Van dit boek zou ik ook wel grotere platen in mijn klas willen hebben!

Wat ik heel prettig aan het boek vind is dat er ook de dubbelklanken in staan. Doordat deze erin staan is het boek ook in groep 3 en 4 te gebruiken bij bijvoorbeeld de spellingscategorieën.

Het boek is een prachtig handzaam boekje waarin de letters heel duidelijk worden uitgelegd. Dit boek is wat mij betreft thuis als op school heel goed te gebruiken. Ik zeg dit boek moet verplichte kost zijn voor alle ouders met een kind in groep 1 – 4! Aanschaffen dus!

Voor in de klas is het ook echt een verrijking. Zeker als je het boek gebruikt als middel om met letters bezig te zijn tijdens de andere activiteiten. Bij mij op school merk ik dat de platen erg aanspreken en dat de kinderen de ezelsbruggetjes makkelijk kunnen onthouden.

Op alle fronten is het boek een aanrader!

58 Comments

 1. Gabrielle schaap
  14 januari 2015

  Hallo Eveline,

  Ik zou het boek letters leren is een eitje graag winnen voor mijn klas, groep 1/2a op Het Mozaiek in Alphen a/ d Rijn. Dit boek daagt enorm uit om op verschillende manieren, creatief, bewegend, zingend, via associatie , visueel, verzin er een verhaal of geicht bij… Letters/ klanken aan te bieden! Een super gaaf boek!

  Reply
 2. Lien De Temmerman
  14 januari 2015

  Dag Eveline,

  Ik sta als zorg in een 3KK, wij leren nu rond letters en wij zoeken hier nog heel veel naar goede en leuke materialen waarmee we kunnen werken.
  Ik en mijn collega zijn heel jonge leerkrachten en zeer gemotiveerd, vooral bij het werken met de letters. We zouden het gebruiken om letters te herkennen, samen te rijmen en leuke spelletjes te doen.

  groetjes en veel succes

  Reply
 3. Kirsten Dejaegher
  14 januari 2015

  Ik ben momenteel bezig met cijfers en letters in de klas. De kls vinden het thema super leuk!! het ziet er mij een héél tof boek uit. Dat de kls op een leuke manier uitnodigd om met letters bezig te zijn..; Een super aanvulling voor in de klas dus!

  Reply
 4. Kim
  14 januari 2015

  Oh ik zou het boek zeer graag winnen. Ikzelf werk in een buitenschoolse kinderopvang, dus daar zou ik het boek zeker gebruiken, om klankspelletjes enzo mee te doen. Alsook zou ik het thuis gebruiken, mijn zoontje gaat naar het eerste leerjaar……

  Reply
 5. Maike
  14 januari 2015

  Zelf juf in de bovenbouw, groep 7-8! Thuis heb ik een kleuter rondlopen, die tot voor kort niets wilde weten van letters. Inmiddels schrijft hij zijn naam en wil alleen nog maar schrijven. Overal zoekt hij zijn eigen letters, op de tv, in de reclameblaadjes en zelfs op verkeersborden, overal is hij op zoek en herkent de letters van zijn naam. Hij wil er nog meer leren. Een leuk boek om samen letters te ‘lezen’ en te bekijken, maar ook voor hem om zelf in te ‘lezen’ en te ontdekken.

  Reply
 6. Rianne
  14 januari 2015

  Ik zou het boek graag winnen voor in mijn onderwijspraktijk. Ik loop momenteel mijn lio in een kleuterklas met veel taal-zwakke kinderen en het aanleren van letters verloopt voor deze kinderen erg moeizaam. Ik probeer daarom ook vaan alle kanten aanbod te vinden om het taalonderwijs leuk te maken voor deze kinderen en dit boek zou hier geweldig aan kunnen bijdragen.
  Goed om het visueel te maken, geweldig om mee te rijmen, de fantasie van de kinderen te prikkelen en de woordenschat van de kinderen uit te breiden en letterkennis te vergroten.

  Reply
 7. annemieke
  14 januari 2015

  Dit boek is prachtig! Een mooie inspiratie om met de kleuters een boek te maken met klanken.. zelf foto’s maken van materiaal met die klank erin en de letter kleien, bouwen, vormgeven…

  Reply
 8. Jeanette Spruit
  14 januari 2015

  Wat zou ik het boek: “Letters leren is een eitje” graag winnen voor onze school!! Wat een leuke manier om de kinderen de verschillende klanken en letters aan te leren!! En ook al zijn we al goed op weg met het voorbereidend lezen, juffen zijn nooit te oud om te leren en inspireren!!
  Duimduimduim!!

  Reply
 9. Jolien
  14 januari 2015

  Wat een mooi boek!
  Als oud vrije school leerkracht, en inmiddels kleuterjuf op een school voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen maak ik elk jaar weer lettertekeningen die passen bij de letter en het thema waar wij dan mee bezig zijn. Het aanbod is zo elke keer anders.
  Ik vind het erg leuk om weer nieuwe inspiratie op te doen voor lettertekeningen! K was bij mij vaak een kapstok of koning. Nooit aan een schaar gedacht, knippen!
  Die komt morgen meteen in mijn klas te hangen!
  Ben helemaal geïnspireerd en enthousiast, en dat door het zien van 1 pagina, kan je nagaan hoe blij ik, en dus al mijn lieve kinderen, worden van het hele boek!
  Bedankt!

  Reply
 10. Marjan
  14 januari 2015

  Hallo!
  Ik zou dit boek heel graag willen gebruiken in mijn combinatiegroep 1-2-3. Hard op weg om van onze, door inspectie, als zwak beoordeelde school weer voldoende te maken. Gericht op resultaten, met behulp van ontzettend leuke materialen zou dit boek een goede toevoeging zijn. Verder gaan wij ook nog eens dit jaar fuseren (in december gehoord) en zullen wij het Dalton-principe moeten gaan invoer. Kortom, een pittige taak voor mij en mijn evenaarde werkende collega’s. Daarom zou een klein cadeautje altijd welkom zijn!

  Reply
 11. Anke
  14 januari 2015

  Letters, letters, letters……we kunnen er geen genoeg van krijgen!
  Alle kleuters uit groep 1/2 c van de Dorpsschool.

  Reply
 12. Karen Mee
  14 januari 2015

  Ik zou het boek graag winnen om samen met mijn dochtertje van 3,5 te lezen. Ze is al helemaal bezig met letters en wil elke keer weten wat er allemaal overal geschreven staat. Een paar letters kan ze al (de m van boom, de e van haarzelf) maar ze zou de rest vast ook heel graag willen leren! En als ze ze allemaal kent, dragen we het boek graag over aan de mytylschool waar ze als ze vier wordt heen gaat 🙂

  Reply
 13. veerle
  14 januari 2015

  Als kleuterjuf zou dit boek super mega formitastisch leuk zijn om allerlei speelse letterspelletjes mee te doen in de klas. En bovendien zit mijn dochterlief in het eerste leerjaar. Ze zijn volop met de dubbel klanken bezig au, ou, eu, …
  Ze zou best wel wat extra speelse ondersteuning thuis kunnen gebruiken.

  Reply
 14. Shauni
  14 januari 2015

  Ik zou het boek heel graag willen winnen voor mijn klas. Ik ben op dit moment een vierdejaars student en loop mijn WPO in groep 1/2. Letters beginnen bij de meeste kinderen nu interessant te worden en dit boek lijkt mij een geweldig toevoeging om de letters aan te bieden. En natuurlijk een heel leuk cadeautje om achter te laten bij mijn stageschool.

  Reply
 15. juf jory
  14 januari 2015

  Omdat wij onze ontzettend leuke kinderen graag eens een cadeautje willen doen voor hun doorzettingsvermogen bij het lezen. Wat doen ze hun best en wij ook natuurlijk! Graag willen we ook de zorgleerlingen extra ondersteuning bieden op een leuke manier. Daar lijkt ons dit boek ontzettend geschikt voor. Duimen maar!

  Reply
 16. Caroline
  14 januari 2015

  Hallo,
  ook ik zou graag het boek winnen. Zeker bruikbaar in mij derde kleuterklas, want kleuters komen o zo veel af met het ABC. Het is altijd leuk om weer iets nieuws te ontdekken om de letters juist uit te spreken. Zou het ook graag gebruiken tijdens de integratie periodes met het eerste leerjaar.
  mvg,
  Caroline

  Reply
 17. suzanne onstenk
  14 januari 2015

  Ik zou dit boek graag willen winnen. Ik ben gek op boeken… prentenboeken maar ook informatieve boeken. Vooral omdat ik een startende leerkracht ben en ik daar veel van kan leren. Ik kan het met het invallen ook goed gebruiken in de onderbouw en middenbouw om spelletjes mee te doen en trucjes te vertellen. Zo sluit je een les toch leuk af. Groetjes

  Reply
 18. Ellen-Marieke
  14 januari 2015

  Ik ben sinds kort kleuterjuf van 2 groepen. Ze eis dat de leerlingen 12 letters moet (her) kennen aan het einde van de groep 2 is een flinke uitdaging in deze twee groepen. Hoe kan dat nu anders aangeboden worden in de leeshoek op een zitzak of tijdens een interactieve kringactiviteit dan met dit leuke, leerzame en aantrekkelijke boek..?

  Reply
 19. Anet
  14 januari 2015

  Wat een leuk boek! Dit zou ik graag in mijn klas willen gebruiken. Ik werk op een school in een taalzwak gebied en dit boek zou een extra hulpje kunnen zijn bij het leren van de letters.

  Reply
 20. Rosanne
  14 januari 2015

  Ik zou hem heel goed kunnen gebruiken, omdat ik na vier ja bovenbouw nu kleuters doe. Ik zoek mijn weg nog in letters en klanken aanleren. Dit boek zou me daar denk ik heel goed bij kunnen helpen!

  Reply
 21. Patsy
  14 januari 2015

  Wie wil er nou niet zo’n leuk boek winnen? Ik zou het in de klas gebruiken bij het aanbrengen van klanken en letters. Op een speelse wijze de kleuters kennis laten maken met letters en hun uitspraak… een boek waar ze zeker blijven in kijken want elke keer ontdekken ze wel iets anders en zo leren ze spelenderwijs ‘lezen’.

  Reply
 22. Annelies
  14 januari 2015

  Wat leuk dat je ons een kans biedt dit boek te winnen! Het staat al een tijdje op mijn verlanglijstje ;). Dit jaar volop aan de slag met letters in mijn groep 1/2, nadat het vorig jaar echt een ondergeschoven kindje was….en nieuwe inspiratie om het allemaal nog leuker en duidelijker te maken is altijd welkom!!

  Reply
 23. majorie
  14 januari 2015

  Oh, wat zou ik dit boek graag willen winnen!!! De kinderen van mijn groep (1/2) zijn erg druk met letters en dit boek zou echt een super aanvulling zijn! De tip van de ‘b’ en de ‘d’ (bed) heb ik al geintroduceerd, was een succes! 🙂 ben ook benieuwd naar de andere tips!

  Bovendien heb ik thuis ook een kleuter rondlopen die erg met letters bezig is en bovendien erg van boeken houdt: dit boek is hèt kado voor zijn verjaardag! 🙂

  Reply
 24. Marita
  14 januari 2015

  Dit boek past perfect bij onze kleutergroep. Onze kleuters in cluster 2 onderwijs zijn namelijk uitermate gebaat bij visuele ondersteuning dmv prenten, gebaren en tekeningen bij het aanleren van de letters. Ook de audiovisuele input van versjes en liedjes werkt hij ons erg goed. Dit boek is dus eigenlijk een musthave voor ons 🙂

  Reply
 25. Laura
  14 januari 2015

  Wat een prachtig boek is dit! Vorig jaar ben ik voor de opleiding (pabo) bezig geweest met een groepsplan rondom taal bij de kleuters. Een van de doelen die op school behaald moest worden is het leren van een aantal (willekeurige) letters. Spelenderwijs heb ik de leerlingen dit aangeleerd. Ik ben echter op zoek naar nog meer mogelijkheden. Iedere leerling leert op een andere manier. Dit boek zal daar een prachtige aanvulling op zijn. Wat staan er prachtige platen in! De komende stageperiode hoop ik de leerlingen in mijn klas ook weer verder te kunnen helpen met het leren van de letters. Hopelijk zal dit boek mij daar bij helpen.

  Reply
 26. Suzanne
  15 januari 2015

  Wat een geweldig mooi boek, natuurlijk wil ik kans maken om het boek te winnen. Weet zeker dat mijn kleuters er ook ontzettend blij mee zullen zijn. Door dit soort boeken kunnen kleuters letters en klanken leren in een voor hun betekenisvolle context.

  Reply
 27. nanna
  15 januari 2015

  Oww wat zou ik blij worden van dat boek als kadootje voor mijn klas. Ik werk in groep 2 op Curacao en heb zodoende veel kinderen met Nederlands als vreemde taal in mijn klas. We zijn volop bezig met het verbeteren van.ons aanbod van taalonderwijs en de kinderen in mijn klas zitten nu heerlijk midden in de “ow juf dat is mijn letter” periode. Het is zo lastig om hier mooie boeken, materialen te vinden. Natuurlijk ben.je dan als juf altijd op zoek en creatief bezig. Maar dit boek zou echt een.mooi kadootje zijn! Zonnige groet! Nanna

  Reply
 28. Iris
  15 januari 2015

  Dit boek zou ik graag inzetten bij het aanleren van nieuwe letters! Wat ik ook super vind is dat je er ook een koppeling kan maken naar de digitale wereld, digibord en ipad. Een enorme aanwinst voor in de klas dus! Hopelijk kan ik het boek straks inzetten.

  Reply
 29. Lean Fransen
  15 januari 2015

  Ziet er superleuk uit, originele manier van illustreren spreekt me heel erg aan. Ik denk dat mijn kleuters er blij van worden als we in de kleine kring of in de boekenhoek er samen in lezen; ik ben het al als ik er naar kijk!

  Reply
 30. Veerle Dekiere
  15 januari 2015

  Ik zou SUPER GRAAG dit boekje winnen! Gewoon fantastisch om als hulpmiddel er aan de slag te gaan in de zorg. Die kinderen hebben een werkpuntje en iets visueels en plezierig is dan graag meegenomen. Een meerwaarde voor deze kinderen 🙂

  Reply
 31. Iris
  15 januari 2015

  Ik zou het boek graag willen winnen. Ik sta voor groep 1/2 met naast me echte klosjuf….. Deze ziet iets minder kansen in letters… Dus je raad het al “ik ben de klos”.
  Dit boek zal zeker mijn lessen verrijken!

  Reply
 32. manisha
  15 januari 2015

  Ik zou het boek heel graag krijgen!
  Ik ben net begonnen met mijn lio en kan en wil nog een hoop leren op het gebied van letters aanleren. Een boek als dit zou mij enorm helpen denk ik.

  Reply
 33. Anja
  15 januari 2015

  Als juf van een groep 1/2 en met zorg in mijn pakket zou dit boek goed te gebruiken zijn in de klas, maar ook tijdens de begeleiding van kinderen. Ik ben benieuwd hoeveel mogelijkheden ik kan ontdekken om dit boek in school te gebruiken.

  Reply
 34. Esther
  15 januari 2015

  Ik zou ontzettend blij zijn met het boek Letters leren is een eitje. Ik ben al 10 jaar juf in groep 3 en werk dus dagelijks met letters! Het boek zou ik graag willen gebruiken als ondersteuning voor het aanleren van de letters. Ik denk dat het absoluut een meerwaarde is voor de zwakkere lezers. Met behulp van de mooie prenten en ezelsbruggetjes hoop ik dat ik een nieuwe methode heb gevonden voor het beter en sneller automatiseren van de letters.

  Thuis heb ik een dochtertje en zoontje die over een paar jaar naar de basisschool gaan. Ook voor hen zou dit boek een aanwinst zijn om alvast spelenderwijs kennis te maken met letters.

  Reply
 35. Nina Hamers
  16 januari 2015

  Mijn duo en ik gaan binnenkort voor onze groep 1-2 een vehalend ontwerp schrijven over een heks die al haar letters uit haar toverboek wegtovert. Dit boek zou perfect zijn om bij ons verhaal te gebruiken. Ik zie het al voor me dat er steeds weer 1 letter uit het boek door de kinderen wordt terug getoverd!

  Reply
 36. Anouk
  16 januari 2015

  Wat een ontzettend leuk boek! Momenteel loop ik mijn afstudeerstage bij de kleuters. Het boek zou een mooi en goed hulpmiddel zijn voor het leren van de letters. Ik als, bijna, beginnend leerkracht kan dit boek als een prettig hulpmiddel gebruiken. De manier waarop de letter afgebeeld worden spreekt mij erg aan! Duidelijk, pakkend en leuk voor de kinderen, maar ook voor de leerkracht!

  Reply
 37. Debby
  16 januari 2015

  Ik zou het boek zowel privé als op m’n werk verslinden! Ik ben mama van een heel lief Chinees meisje dat doordat ze haar eerste levensjaren in China heeft doorgebracht moeite heeft met een aantal Nederlandse letters. Daarnaast ben ik leerkracht van groep 1/2 en ben ik dagelijks op zoek naar een leuke kapstok voor het aanleren van letters. Dit boek is hier meer dan welkom!!!!

  Reply
 38. pascale claus
  18 januari 2015

  Hallo Eveline,
  Mijn 2 dochters hebben alle twee de hoop hun droom waar te maken en met kinderen te werken en hen toffe dingen bij te brengen. De oudste studeert in Gent en hoopt volgend jaar af te studeren als kleuterleidster, de tweede houdt het bij lagere school. Dus goeie handboeken, toffe ideeën, nuttige apps, creatieve tips, … Dat is hier allemaal zéér welkom. En zo’n prachtboek als extraatje zou hier met open armen ontvangen worden. Ik weet dat iedere leerkracht wel meer budget zou willen om al die leuke dingetjes in de klas te krijgen, maar studentjes moeten dat nog allemaal zelf bekostigen (of de mama’s en papa’s ;-p), dus een vroege paashaas mag hier zeker binnen
  Alvast bedankt!

  Reply
 39. Jantien bergervoet
  18 januari 2015

  Ik zou het boek graag in mijn lespraktijk willen gebruiken. Hoogbegaafde jonge kinderen waar ik mee werk leren zichzelf vaak lezen, maar sommige letters blijven niet hangen.
  Ik ben constant op zoek naar boeken of materiaal dat er niet zo kinderachtig uitziet, en zo te zien is dit zo’n boek.
  Ook het feit dat hier de dubbelklanken in zitten is super, want daar zitten mn een aantal klanken bij die ze maar door elkaar blijven halen.
  Ik kende het boek niet. De stijl zal onze kinderen erg aanspreken.

  Reply
 40. Nathalie
  18 januari 2015

  Hallo Evelien,

  Dat is nog eens een leuk boek. Ik wil het wel winnen, hoor. Ik zou het de dinsdag en woensdag gebruiken in mijn groep 1-2 voor een paar enorm sterke leerlingen. Het boek gaat de donderdag en vrijdag een deurtje verder in de school naar groep 4. Voor sommige leerlingen blijft het lastig om de goede letters bij de klanken op papier te krijgen.
  Succes met de verloting.

  Reply
 41. Shana L
  18 januari 2015

  Ik ben student tweede jaar kleuteronderwijs.
  Ik loop momenteel stage in de laatste kleuterklas.
  Ze zijn al veel bezig met woorden.
  Ik vind het heel moeilijk om met letters aan de slag te gaan.
  Met dit boek, hoop ik op meer inspiratie!

  Reply
 42. Natasja
  18 januari 2015

  Graag voor mijn dochtertje. Wat leuk! Ze heeft leestoetsen gehad en mag nu op groep 3 niveau gaan lezen. Daar is ze ook mee begonnen op school. Maar wat zal het fijn en leuk zijn om haar thuis ook op een leuke en gezellige manier te kunnen helpen bij haar ontwikkeling. Ze gaat zo hard ineens met leren en ontwikkeling. Lezen en letters hebben haar grote belangstelling.

  Reply
 43. Anja van Holland
  18 januari 2015

  Wat een geweldig boek!!! Daar zouden mijn 31 kleuter kanjers heeeeeel blij mee zijn!! Binnenkort starten we met een schoolproject dat gaat over literatuur. Ik ga o.a. met mijn kleuters een letter boek maken. Dit boek zou een prachtig voorbeeld zijn en de kinderen motiveren om aan de slag te gaan met letters. Het boek is dus meer dan welkom!!

  Reply
 44. Ellemieke
  18 januari 2015

  Oh…wat een geweldig boek! Ik werk in een 1-2-3 combi, waar je ziet dat de kleuters ook heel “eager” zijn om letters te leren. We hebben een letterplankje (waar kids spullen met de ‘letter van de week’ mogen plaatsen). In de kring heb ik een mand met boeken staan, waar een aantal (taalzwakke) kids steeds de (van de bieb geleende) letterboekjes uitpakken (Hoera!!). Ik riskeer dus maar een bieb-boete, want kan het nog niet over mijn hart verkrijgen om de boekjes terug te brengen, haha. Dit super boekje kan dan die boekjes vervangen.
  Voordeel ervan vind ik dat het óók voor de zwakke kids van groep 3 meer houvast geeft om letters (visueel) te memoriseren.
  Het mag duidelijk zijn “”Me want!!”hahaha

  Reply
 45. Sanneke
  18 januari 2015

  Wauw! Dat ziet er veelbelovend uit!
  Ik zou graag het boek willen winnen omdat ik dit jaar voor het eerst na 12 jaar middenbouwjuf te zijn geweest, 4 dagen per week juf van groep 2-3 ben. Ik merk nu dat van mijn 8 2e jaars er 6 (!!!) spelenderwijs een mooi woordje kunnen lezen. Gewoon door mee te krijgen wat groep 3 doet. Ik merk wel dat ik dit soort slimmigheidjes nog niet in de vingers heb qua ervaring. Het zou een mooie opsteker voor mij en mijn kinderen zijn en ook voor mijn zwakke lezers uit groep drie een steuntje in de rug om via beelddenken de klank of letter sneller geborgd te krijgen!

  Reply
 46. Petra
  18 januari 2015

  En ja, weer een juf van groep 1/2 uit Westzaan die zeker interesse heeft in het boek. Voor het tweede jaar start ik vervroegd met de leesmethode van groep 3 al in groep 2. Mijn klas waaronder ook al de kinderen van groep 1 hebben erg veel letterinteresse en dit boek zou ze zeker nog meer stimuleren!

  Reply
 47. jessica
  18 januari 2015

  Dit zou een heel fijn boek zijn voor onze leerlingen. Ik werk op een sbo-school. In groep 3 zitten een aantal leerlingen die de letters heel moeilijk kunnen onthouden. Een visuele ondersteuning helpt hen zeker een eind op weg! Ik vind de plaatjes erg leuk, en handig! En daarnaast ben ik gewoon dol op boeken 🙂 !

  Reply
 48. martine de leeuw
  18 januari 2015

  Wat een ontzettend mooi, handig en leerzaam boek!
  Als onderwijsassistent werk ik voornamelijk met de leerlingen van groep 1, 2, 3 en 4. Met name de leerlingen die moeite hebben met het automatiseren van de letters, klanken en dubbelklanken. Dat boek zou zeker een aanwinst zijn voor mij als onderwijsassistent maar zeker ook voor de leerlingen die ik begeleid.

  Reply
 49. Linda
  18 januari 2015

  Wat een geweldig boek voor in de lettertas.
  Elke week leert arie de letterkanarie ( handpop) een nieuwe letter aan mijn groep 2. Vervolgens gaat hij een nachtje slapen bij een leerling thuis. In de lettertas zit zijn nest, lettersoep ( dat moet arie echt eten voor het slapen gaan) en een letterspel.
  Ouders zijn op deze manier betrokken bij de ontwikkeling van het kind.
  De kinderen uit mijn groep staan in de rij voor arie.

  Hopelijk kan ik dit onwijs leuke boek binnenkort in de lettertas stoppen!

  Reply
 50. Laura
  19 januari 2015

  hallo!!
  Ik zou heel graag het boek voor mijn klas met kleuters willen winnen. Ze zijn veel met letters bezig, en er zijn erbij die baat hebben bij ezelsbruggetjes om ze te onthouden. Het zou een topaanvulling zijn op mijn lettermand en in de leeshoek.

  Groetjes laura

  Reply
 51. Lianne van Chastelet
  19 januari 2015

  Wat een leuk en duidelijk boek! Graag zou ik het willen hebben, om te gebruiken bij het, spelenderwijs, aanleren van de letters in mijn kleutergroep! (Daarnaast vind ik het stiekem zélf ook erg leuk;-) )

  Reply
 52. Celien
  19 januari 2015

  Super leuk boek! Ik ben afgestudeerd als kleuterjuf en ben nu nog bezig met een opleiding ‘Zorg verdiepen en remediërend leren’. Ik werk ook met anderstalige nieuwkomers en ben zoekende naar methodes om kinderen op een leuke/speelse/creatieve manier Nederlands aan te leren. Dit boek lijkt mij super om de kinderen klanken en letters te leren onthouden! U zou er deze student een groot plezier mee doen!

  Reply
 53. Heline
  20 januari 2015

  Dit boek lijkt mij super handig. Hopelijk helpt het mijn kinderen in groep 3 die de tweeklanken zo moeilijk vinden.

  Reply
 54. Yvette
  20 januari 2015

  Na jaren groep 8 gehad te hebben, nu dit jaar kleuters. Een jaar waarin ik als een spons al het nieuwe opzuig. Zo ook met alles wat ik tegen kom om de letters aan te bieden. Ik heb een groep die veel interesse toont in letters en andere talige opdrachten. Dit boek draagt volgens mij bij aan het speels aanbieden van letters, waar ik de kinderen weer op een nieuwe manier kennis kan laten maken met letters. Lijkt me geweldig om hiermee aan de slag te gaan.

  Reply
 55. Rinke Prooi
  20 januari 2015

  We hebben in onze kleuterklas de leeshoek pas helemaal vernieuwd wat meubels betreft, maar een uitnodigend boek als ‘Letters leren is een eitje’ zou ‘m helemaal af maken. Ik heb nooit geweten dan er zo’n mooi en leerzaam letterboek bestond. De niveauverschillen in onze groep 1 – 2 zijn groot, maar dit boek past bij elk kind; de illustraties zijn modern en aantrekkelijk , de bladzijdes zijn overzichtelijk en de manier van letters aanleren sluit aan bij de manier waarop we dat in onze groep doen; zo veel mogelijk visueel ondersteunen, ezelsbruggetjes en een vleugje humor. Helemaal leuk!

  Reply
 56. Ineke
  21 januari 2015

  Wat zou het gaaf zijn om mijn kleuters ook met dit boek letters te leren. Alleen de illustraties nodigen al uit tot spel en oefenen,

  Reply
 57. Druchella Otten
  21 januari 2015

  Ik woon op Curacao en wil graag dit boek winnen en anders wil ik het graag kopen! Maar zou die boek hoe dan ook willen hebben. Ik heb in januari alle letters aangeboden! En er zijn een paar leerlingen die nog heel veel moeite hebben om de letters uit elkaar te halen. En ben er van overtuigd dat dit boek de oplossing zal zijn! Alvast bedankt voor het boek!

  Reply
 58. Petra
  21 januari 2015

  Wat een leuk boek! Ik ben gastouder en heb momenteel 4 gastkinderen tussen de 4 en 6 jaar en een dochter in groep 3. En nog een paar jongere gastkinderen die als ze wat ouder zijn ook met letters bezig willen zijn.

  Reply

Leave a Reply