Beschermen van je iPad

Posted by on jan 4, 2018 in Materiaal | No Comments
Beschermen van je iPad

Dagelijks worden er in de klas iPad gebruikt. Daarom ging ik opzoek naar een goede bescherming van de iPad.

Hierom heb ik twee covers getest waar de iPad in kan zodat deze beschermd is. De Griffin Survior en de Kids Cover zal ik in dit artikel bespreken.

De Griffin Survivor

hoes voorkant

Voor: alle soorten iPads
Prijs: € 57,99

 

 

Zoals je hier ziet heb ik de iPad in de beschermhoes gekregen. De iPad erin doen was niet zo heel moeilijk. Wel is het verstandig om van te voren je iPadscherm goed schoon te maken.
Je ziet al dat er een laagje over het scherm ligt. Ik was eerst bang dat het scherm van mijn iPad hierdoor minder goed zou gaan reageren. Maar deze angst was totaal ongegrond. Want het tikken en vegen op het scherm werkt prima. Ik merk geen verandering.

Voor de camera zit er in de rand van de hoes een uitsparing. Ook de homeknop is prima bereikbaar en goed zichtbaar doordat deze roze is.
Knoppen waarmee je het volume kunt regelen zijn in de beschermhoes ook nog prima te bedienen.
De iPad zit in deze beschermhoes er helemaal in. De beschermhoes voelt zacht aan. Maar je iPad zit er super goed beschermd in. Als de iPad nu op tafel ligt valt deze er nu ook minder makkelijk af als kinderen gaan schuiven want de beschermhoes zorgt er voor dat als de iPad ergens ligt het schuiven over de tafel erg stroef gaat.

Als ik de iPad in de beschermhoes omdraai valt als eerste op dat op de plekken waar de camera, geluid en waar stekkers in gestoken moeten worden flappen zitten die dicht en open kunnen. Op deze manier kun je alles zicht houden als je het niet nodig hebt en kan het ook niet ergens achter blijven haken. Als je dan een koptelefoon in de iPad wil doen dan schuif je gewoon de flap weg en doe je ‘m erin.
Het wegschuiven van de flappen gaat heel soepel.

standaard

Deze beschermhoes heeft ook nog een andere mogelijkheid in de klas. Je kunt de beschermhoes op een standaard zetten zodat je de iPad rechtop kunt zetten om bijvoorbeeld een leerling op deze manier een oefening te laten maken. Tikken of vegen kan in dit geval ook prima zonder dat de iPad omvalt. De iPad steunt op de achterkant deze zijn voorzien van rubberen dopjes zodat ook in dit geval de iPad niet makkelijk kan verschuiven.

Mijn Mening

standaard 1

Ik ben super tevreden over deze beschermcase. In deze beschermcase kan ik mijn iPad met een gerust hart overlaten aan mijn kleuters. De iPad zit er heel goed beschermd in. Als ik de iPad op de tafel leg blijft deze nu ook gewoon liggen schuiven gaat moeilijker omdat de beschermhoes er voor zorgt dat het schuiven stroever gaat door het rubber. En daar ben ik als leerkracht heel erg blij mee. Want vaak zitten kleuters toch met z’n tweeën op een iPad en die ligt op tafel en natuurlijk schuiven ze die ook over de tafel schuif je dan iets te hard dan zou de iPad wel eens van de tafel kunnen vallen. Als de iPad in deze beschermhoes van de tafel zou vallen heeft mijn iPad waarschijnlijk weinig schade.

Door de iPad beschermhoes is de iPad wel een stukje zwaarder geworden. Maar dat vind ik zelf niet echt een probleem. Ook moet je er even op letten waar je de klip plaatst om de iPad rechtop te zetten. Want als je dit aan de verkeerde kant van de iPad doet dan komt het icoon van het volume op e iPad steeds in beeld.

De Kids Cover

cover01

Voor: alle soorten iPads
Prijs: € 19,95

 

 

Als ik de Kids Cover uit de verpakking haal lukt het mij vrij snel om de iPad in de cover te krijgen. De cover is gemaakt van een wat harder foam. Van dit foam zijn ook crocs gemaakt. Het foam zorgt voor het absorberen van de schokken bij vallen en stoten.

Zodra ik de iPad in de cover heb merk ik meteen dat deze er door kleuters niet eenvoudig meer uit te halen is. Wat mij ook opvalt is dat de aansluitingen en openingen van de iPad vrij zijn. Je kunt dus eenvoudig een koptelefoon in de iPad doen.

Wat ik bij mijn kleuters zie is dat ze de iPad vaak neerleggen en dan de rand die je om kan buigen op de tafel zodat de iPad een beetje schuin ligt. Wat ze ook wel doen is dat de ze iPad rechtop zetten en de iPad vasthouden met het handvat.

Het scherm van de iPad is in deze cover niet beschermd. Hiervoor zul je nog een screenprotector moeten gebruiken.

Mijn Mening

cover05

Tijdens het gebruik in de klas merk ik aan mijn kleuters dat ze dit een fijne cover vinden om mee te werken. Het liefste zetten ze ‘m met de rand schuin omhoog. Dat werkt prettig voor de kleuters.
Op deze manier kunnen er ook nog schrijfoefeningen op de iPad worden gedaan.

De knoppen waarmee je de iPad bedient en de camera zijn goed bereikbaar als de iPad in de cover zit. Voor kleuters is het vaak nog wel lastig om de koptelefoon in de iPad te doen. Hiervoor moet je net wat harder drukken. Maar dat vind ik geen groot probleem.

De combinatie van de prijs en de kwaliteit vind ik echt een groot pluspunt! Wat mij betreft is dit een echte aanrader als je opzoek bent naar een cover voor thuis of in de klas.

Leave a Reply