Uiltje met de rode bril

Posted by on nov 29, 2018 in Materiaal | No Comments
Uiltje met de rode bril

Een magisch boek!

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs boek: € 15,95
Koop het boek
App: gratis

 

Mijn Mening

Dit boek is magisch! Je kunt dit boek lezen zoals elk ander boek… Maar je kunt het ook lezen met een app! Dat vind ik echt heel erg gaaf.

Wanneer je met de iPad over de bladzijdes heen gaat dan komt het boek echt tot leven. Planten komen uit de grond, uiltje zit op je tafel, de kat kun je bijna aanraken en nog meer van dit soort effecten. Echt geweldig mooi gemaakt.

Het boek zorgt er bij mij en bij de kinderen voor dat je elke keer verrast bent over wat je nu weer te zien krijgt.

Het boek kan, wanneer je het met de app bekijkt, ook voorgelezen worden! De stem van de voorleesdame is prettig en duidelijk.

Wat mij betreft een echte aanrader om in de klas in de leeshoek te gebruiken!

De App & het Boek

Uiltje is niet echt dapper… Tot dat hij de rode bril vindt. En daarmee op pad gaat… Hoe zal dit aflopen! Eigenlijk zit deze app heel simpel in elkaar. Je gaat over de pagina en er komt een animatie! Deze animatie zorgt er echt voor dat het boek tot leven komt.

Bij vrijwel elke pagina in een animatie te zien!

Tips voor in de Klas

Dit boek vraagt erom om samen bekeken te worden. En je samen te verwonderen over wat je allemaal zie gebeuren in het boek. Er is niet veel tekst in het boek maar er is wel veel om samen over te praten. Doe dit vooral in de kleine kring!

Je kunt dit boek natuurlijk ook in de leeshoek leggen zodat kleuters er zelfstandig mee kunnen werken. En van kunnen genieten!

Wat leer je van deze App?

Van deze app leren kinderen heel erg veel. Als je naar de kerndoelen kijkt leren ze:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:
Gebruik: korte monologen, (interactief) voorgelezen teksten

Verder leer je van deze app:

Concentreren op een verhaal
Luisteren naar een verhaal

Leave a Reply