Week 4: 30 creatieve activiteiten voor kinderen

Posted by on jun 5, 2020 in Materiaal | No Comments
Week 4: 30 creatieve activiteiten voor kinderen

Week 4: 30 creatieve activiteiten voor kinderen

Deze week was heet weer een week vol creativiteit! Bij een van de opdrachten ging ik zelfs terug in de tijd! Hoe ik aan deze opdrachten kom?

Apple heeft 30 creatieve activiteiten voor kinderen bedacht. En… Elke dag werk ik een activiteit uit en kun je die al zien op mijn instagram. In dit blog krijg je een overzicht van de 5 opdrachten van deze week! Middels dit blog wil ik je laten zien wat je allemaal kunt met en iPad. Maar vooral ook… Wat je er zonder dure apps mee kunt!

In de download van de activiteiten krijg je tip’s over hoe je het aan kunt pakken.

Opdracht 16 – Terug gaan in de tijd

Wist je dat je een filter kunt instellen op foto’s? Hiermee kun je foto’s een ander uiterlijk geven! Als je voor een zwart/wit tint gaat kun je foto’s er op deze manier uit laten zien.

Leuk als je over een project over vroeger werkt! Als je dan toch foto’s maakt is het alleen maar leuk om die ook in het thema te hebben. Voor de midden- en bovenbouw kun je deze vorm van fotografie ook goed in werkstukken gebruiken.

Opdracht 17 – Een liefdesbrief aan de planeet schrijven

Een kaartje ontvangen is altijd leuk! Zoek een plek op waar jij je fijn voelt. Plaats deze foto in Keynote. Om er daarna een tekst bij te typen moet je een tekstvak maken. Om je kaart extra persoonlijk te maken is het leuk als je zelf voorziet van je naam. Dat kan natuurlijk goed als je gaat “Annoteren”.

Wanneer je in de klas over het thema vakantie/zomer werkt is het leuk om kaarten te gaan maken! Op deze manier kun je dat eenvoudig doen. Je kunt er ook nog voor kiezen om de geschreven tekst in te voegen als audio bestand.

Opdracht 18 – In tweeën tellen leuk maken

Al eerder vertelde ik jullie over GarageBand. Veel van de mensen die ik spreek kennen GarageBand niet. Dat is jammer want het is echt een super bruikbare tool!

Vandaag probeerde ik een aantal van de stemmen uit die er in GarageBand zitten. In het filmpje hierboven wordt dat duidelijk.

In de klas kun je dit bijvoorbeeld heel goed gebruiken om een interview af te nemen. De ene leerling is de interviewer. En andere leerling wordt met een andere stem de gene die geïnterviewd wordt! Dit kun je zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

Opdracht 19 – Patronen Maken

Het afmaken van een patroon is een leuke oefening voor jonge kinderen! Eerst kies je twee of meer vormen. Je kunt die vormen nog verder aanpassen door te tekenen  in de vormen. Zo kun je de opdracht zo complex maken als je zelf wilt!

Als je kleuters uitlegt hoe je de vormen moet kopiëren en tekenen kunnen ze daarna zelf het patroon afmaken.

Opdracht 20 – Een speurtocht doen!

Speurtochten ik hou er wel van! Vandaag stond er een speurtocht op de planning! Ik had er zelf audio berichten ingesproken voor kinderen die nog niet kunnen lezen.

Eigenlijk is de opdracht heel eenvoudig. Maak een foto van als je de opdracht gevonden hebt. En voeg deze in op een dia.

Deze speurtocht kun je op heel veel manieren inzetten! En helemaal aan te passen aan jouw wensen! Alle afbeeldingen kun je er namelijk uit halen en nieuw toevoegen. Ook teksten zijn aan te passen. Aanrader dus!

Download de speurtocht

Leave a Reply