Thema Zomer & Vakantie – Apps & Digibord Materiaal

Posted by on jun 2, 2018 in Digibord, Thema's | No Comments
Thema Zomer & Vakantie – Apps & Digibord Materiaal

Hier kun je verschillende materialen vinden die je op het digibord en de tablet kunt uitvoeren binnen het thema zomer. Ook zullen er bij de digibordactiviteiten verschillende additionele materialen te vinden zijn die je naast het digibord kunt gebruiken! Natuurlijk is het ook heel belangrijk om zelf de natuur in te gaan! Apps en digibord activiteiten zijn ondersteunend.

Apps

icoon_sl

Suus & Luuk op vakantie

In deze app zitten twee verschillende woordenschatspelletjes zoek & vind en zeggen & leggen. Dit zijn spelletjes die gespeeld worden rondom een zomerplaat. Bij deze app kunnen kinderen zelfstandig aan de slag. Maar ook samen met de leerkracht! Lees alles over deze app.

Prijs: € 2,99
Download voor iPad
AppStore

 

icoon groot

Juf Jannie Woorden Leren – Seizoenen

In deze app ga je aan de slag met het leren van woorden die passen bij de seizoenen. Voor de lente is er ook een plaat. Speciaal voor de lente ontwikkelde ik hierbij woordenschatkaartjes. Lees hier hier meer over.

Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStore Android

 

 

icoon_zee

Juf Jannie – De Zee

In deze app zitten zes verschillende woordenschatoefeningen die allemaal te maken hebben met het thema zon, zee en strand. Lees alles over deze app.

Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

1410-1-bogga-vacation

Bogga Vacation

In deze app bereid je virtueel je vakantie voor. Ook ga je echt op vakantie onderneem je een aantal activiteiten. Lees alles over deze leuke vakantie app!

Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

icoon_zm

Het Molletje in de Zomer

In deze app zijn allemaal zoekplaten. Je ziet een plaat. En een stukje van de plaat welke je moet gaan vinden. Sommige zijn moeilijker dan andere. Lees er alles over.

Prijs: gratis voor iPhone/iPad 0,97 voor Android
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

Tools binnen Gynzy

Praatplaat


De volgende lente tool die er voor de onderbouw in Gynzy is, is de praatplaat die over de lente gaat. Deze praatplaat kun je heel goed gebruiken om het gesprek over zomer te starten te starten.
Binnen deze praatplaat heb je de mogelijkheid om te zoomen in de plaat. Maar je kunt ook aantekeningen maken in de praatplaat.
Er is ook nog een andere praatplaat. Dit is de interactieve praatplaat. Bij deze praatplaat heb je allerlei labels waar je informatie achter kunt vinden. Er wordt dus ook gewerkt aan de woordenschat. Ook heb je weer de mogelijkheid om in te zoomen op de plaat. Maar je kunt er ook voor kiezen om aantekeningen te maken in de praatplaat.

Zomer woorden


Bij deze tool zijn er 4 verschillende oefeningen:

  • Beginletter: je ziet een afbeelding. Deze heeft een beginletter. Nu moet je het plaatje aanklikken met dezelfde beginletter. Je kunt er voor kiezen om de woorden onder het plaatje te zetten. Kleuters zien zo de letters van het woord. En kunnen op deze manier ook visueel de juiste woorden kiezen.
  • Klinkerrijm: je ziet een afbeelding. Ook zie je een aantal andere afbeeldingen. Nu moet je kiezen welke afbeeldingen rijmen.
  • Woord bij het plaatje: je ziet een plaatje. Nu moet je juiste woord onder het plaatje plaatsen.
  • Woordstukjes: Je ziet een plaatje. Nu moet je aangeven uit hoeveel woordstukjes het woord bestaat. Je moet dus zelf het woord klappen.

Zomerse activiteiten bij Gynzy

In deze digiles is van alles verzameld over de zomer door gynzy. Zo oefen je met schaduwen zoeken, zomerse figuren op volgorde zetten, woorden klappen en nog veel meer! Lees er alles over.

 

 

Materiaal voor de Bee Bot

Bij het thema zomer/vakantie maakte ik voor de Bee Bot een nieuwe vloermat. En opdrachtkaarten. Deze kunnen zelfstandig of in de kleine kring gebruikt worden.

 

 

 

QR Codes thema Zomer

Een QR Code is een soort streepjescode. Wanneer je deze scant komt er een opdracht te voorschijn. Achter de QR Codes van het thema zomer zitten allemaal leerzame spelletjes en activiteiten. Deze zijn onderverdeeld in QR codes voor groep 1/2 en QR codes voor groep 3 – 5. Ook zijn er digitale prentenboeken met als overkoepelend thema zomer.

Leave a Reply