Thema Welkom

Posted by on aug 13, 2017 in Thema's | No Comments
Thema Welkom

Elk kleuterjaar begint vaak met een thema ‘Welkom’. In dit thema worden de kinderen wegwijs gemaakt in hun klas en leren ze de rituelen en gebruiken. Er zijn diverse apps die een verhaal al dan niet met of zonder opdrachten hebben, die een beeld geven van een eerste schooldag. Deze apps kun je zowel thuis als op school gebruiken! Van elke app heb ik een uitgebreide review geschreven. Deze reviews hebben opdrachten en activiteiten die je kunt gebruiken in de klas (of thuis). Ook heb ik activiteiten voor op het digibord bedacht. Hier geef ik een overzicht van de apps:

De Apps

icoon-JGNS-1024

nijntje-op-schoolicoon_es

icoon_sch

 

 

 

 

 

 

Jop gaat naar school
In deze app gaat Jop voor het eerst naar school. Maar wat gaat hij daar allemaal doen? Wat zal hij daar allemaal meemaken? Lees meer over deze app.
Prijs: € 1,99
Download voor iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

 

Nijntje op school
Nijntje gaat naar school. Op school doet Nijntje van alles. En weet je wat het leuke is? Jij mag Nijntje helpen op school! Lees meer over deze app van Nijntje.
Prijs: € 2,99
Download voor iPad
AppStore

First Day Of School Countdown
In deze app tel je samen met je kind af tot hij/zij voor haar eerste dag naar school mag. Elke dag staat je een leuke verrassing te wachten als je de app start! Lees meer over deze app.
Prijs: € 0,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Naar School
In deze app vind je allemaal informatie over het naar school van je kind. Wat betekend bijvoorbeeld een “juffen dag”? Of mag je kind nog af en toe vrij als het vier is? Allemaal antwoorden die je in deze app kunt vinden. Een praktische app voor ouders die ze een steuntje in de rug geeft. Lees er alles over.
Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Digibord

Ook op het digibord zijn er materialen voor het nieuwe schooljaar!

icoon_lerenkennenKennismakingsspelletjes

Bij Gynzy is er een lessuggestie gemaakt met kennismakingsspelletjes. Download de les.

 

 

 

 

icoon_indelingPlattegrond
Elk jaar maak ik van mijn klas een plattegrond van de kring en een plattegrond van hoe de klas eruit ziet. Altijd handig! Dit doe ik ook in de Gynzy digibordsoftware. Download de les met de tool.
De kring maak ik samen met de kinderen. Daar maak ik echt een les omheen. Waarbij ik met de kinderen tel hoeveel kinderen er in de kring zitten, en hoeveel stoeltjes er dus op het bord moeten komen. Daarna maak ik samen met de kinderen de invulling.

 

icoon_praatplaatPraatplaat

Gynzy heeft ook een leuke praatplaat met als thema start van het schooljaar! Download de les met de praatplaat.

Leave a Reply