Gynzy: Thema Herfst

Posted by on okt 16, 2017 in Thema's | No Comments
Gynzy: Thema Herfst

Herfstles van Gynzy

Leeftijd: 4 – 6 jaar

 

 

De Les

Als ik de les start zie ik dat er vier verschillende onderdelen in deze les zitten. Deze onderdelen zal ik afzonderlijk bespreken.

Praatplaat

Het eerste onderdeel wat we in de les tegenkomen is de praatplaat. Hierop staan allemaal getekende figuren. Deze praatplaat zou je heel goed op verschillende kringmomenten erbij kunnen pakken. En steeds iets veranderen aan de plaat. Dit kun je doen door via het foto icoon steeds iets toe te voegen. Zien de kinderen wat er veranderd is?

Je kunt de praatplaat natuurlijk ook goed gebruiken bij een gesprek over de herfst!

Flitskaarten

 

 

 

 

 

In de flitskaarten zitten allemaal plaatjes van afbeeldingen die met de herfst te maken hebben. Als je op het kaartje drukt dan draait het kaartje om en zie je hoe het heet wat erop staat. Je kunt deze woordkaarten ook downloaden in de les. Dan kun je bijvoorbeeld een herfstwoord noemen en dan moeten de kinderen het juiste plaatje erbij zoeken.

Door op geluiden te drukken kun je ook nog allerlei herfstgeluiden horen.

Video’s

In het onderdeel video’s kun je video’s in een herfstachtige sfeer terug vinden. Er zijn liedjes, verhalen en informatieve filmpjes.

Oefeningen

Bij oefeningen staan tools binnen Gynzy met een herfst achtig karakter. Je kunt de oefeningen zo instellen dat ze het thema herfst hebben. Wanneer je op “meer oefeningen” drukt. Krijg je nog meer herfst oefeningen te zien die een herfst achtig karakter hebben.

Deze herfst activiteiten kun je vaak na het eenmaal te hebben gedaan in de kleine kring prima door kinderen zelfstandig laten doen in tweetallen tijdens de speel/werkles.

 

Mijn Mening

Ik vind dit een mooie basisles van Gynzy voor het thema herfst. De praatplaat is mooi vormgegeven en spreekt kinderen direct aan. Ik heb in de klas deze plaat een aantal keer aan het begin van de dag open gezet en elke keer iets veranderd. De eerste keer zei ik nog dat ik iets had aangepast. Maar daarna zei ik het niet meer en gingen de kinderen zelf speuren. Echt super. En je kunt er mee blijven variƫren.

Ook het feit dat je de woordenschat woorden kunt downloaden vond ik erg fijn. Zo kun je er meerdere spellen mee doen. Het lidwoord heeft een andere kleur dat vind ik ook prettig. Trouwens, helemaal fijn dat er een lidwoord bij staat! Dit staat lang niet overal.

De filmpjes en verhalen spreken ook erg aan bij kinderen. Deze zou je ook goed op een leerling computer open kunnen zetten zodat ze er naar kunnen kijken.

Het laatste onderdeel, de oefeningen, spreken eigenlijk wel voor zich. Deze oefeningen kun je onder andere ook in de digibordsoftware van Gynzy zelf vinden.

Kortom weer een goed bruikbare les van Gynzy!

Leave a Reply