Eten En Drinken – Digibord & Apps

Posted by on feb 3, 2015 in Digibord, Thema's | No Comments
Eten En Drinken – Digibord & Apps

In bijna elke kleuterklas op het thema eten en drinken wel een keer terug. Dit kan in veel verschillende vormen zijn. Hier kun je verschillende materialen vinden die je op het digibord en op tablets kunt uitvoeren binnen het thema eten en drinken. Ook zullen er bij de digibordactiviteiten verschillende additionele materialen te vinden zijn die je naast het digibord kunt gebruiken!

Apps

drp2_icoon

Dr Panda Restaurant 2

In deze app krijg je verschillende gasten op bezoek. Voor deze gasten moet je een lekkere maaltijd koken als chef kok! Doe je best en zorg dat je gasten tevreden zijn. Lees er meer over.

Prijs: € 2,99 (iOS) & € 2,69 (Android)

Download voor iPhone/iPad  & Android
AppStoreAndroid

 

mzl.bizgmgvw.175x175-75

Toca Kitchen

Maak een maaltijd voor je gasten. Jij mag bepalen wat je de gasten voorschotelt. Jij kiest de ingrediënten en bepaald hoe het wordt klaargemaakt! Lees er meer over toca kitchen 1 of toca kitchen 2.
Prijs: € 2,99

Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

mzl.zsfevftg.175x175-75

Pizza Factory

In deze app bak je pizza voor de gasten. Soms krijg je een bestelling. En een andere keer mag je een pizza maken die je zelf lekker vindt! Lees alles over deze app.

Prijs: € 1,99

Download voor iPhone/iPad
AppStore

mzl.rmpbajak.175x175-75

Shiny Bakery

Kinderen vinden het leuk om koekjes of cake te bakken. In deze app ga je dat oefenen! Je bakt je eigen cake en maakt je eigen koekjes. Lees alles over deze leuke bak app.

Prijs: € 1,99

Download voor iPhone/iPad
AppStore

Tools binnen Gynzy

Memory

Binnen Gynzy heb je de tool memory. In deze tool moeten kinderen steeds twee dezelfde afbeeldingen bij elkaar zoeken. Dit kan gespeeld worden in teams. Of steeds twee leerlingen tegen elkaar. Via opties kun je het thema gezond eten selecteren.

Door middel van deze tool wordt aan het volgende kerndoel gewerkt:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in formatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.

Fruit of groente

De volgende tool is de fruit of groente tool. Hierin moeten kinderen bepalen of iets fruit of groente is. En dit in de juiste categorie plaatsen. Als het goed is blijft het object staan. Is het niet goed dan schiet het terug.

Door middel van deze tool wordt aan het volgende kerndoel gewerkt:

Kerndoel 34
De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.

Wegen met een weegschaal

In deze volgende tool kun je producten wegen. Hierin kun je bepalen hoe zwaar iets is. Je kunt door middel van deze tool kinderen ook uitdagen om met een echte weegschaal te gaan wegen. Hierbij kun je gebruik maken van een analoge of digitale weegschaal.

Door middel van deze tool wordt aan het volgende kerndoel gewerkt:

Kerndoel 33
De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten, zoals in dit geval gewicht.

Groeperen met thema’s

In deze tool kun je groepjes maken van producten. Via opties kun je het volgende instellen:

  • Welk Thema
  • Hoeveel vlakken
  • Hoeveel objecten

Je kunt op deze manier zelf invulling geven aan de tool. Je kunt kinderen dingen laten sorteren op kleur, vorm, soort of grootte. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld te werken aan eerlijk delen.

Kerndoel 23
Gereedschap voor het uitdrukken of benoemen van vergelijking aantallen en groottes.
Gereedschap voor het uitdrukken of benoemen van figuren.

Kerndoel 26
Leerlingen van groep 1 en 2 gebruiken hele getallen vooral om hoeveelheden te tellen.

Bingo

Bij het spel bingo gaat het erom dat je als eerste het rijtje met producten vol hebt. Je speelt het met twee personen of twee groepen. De ene groep heeft de blauwe kaart en de andere groep heeft de oranje kaart. Er komen producten voorbij. Als jij dat product hebt dan kun je het doorstrepen.
Via opties kun je kiezen met welk thema je gaat spelen.

Lessen over eten en drinken

Binnen Gynzy heb ik een aantal lessen gemaakt met als thema lente. Bij het openen van de les in de Gynzy software krijg je een uitleg over de les.

In deze les ga je aan de slag met het vinden van dezelfde beginklanken. Verbind steeds de twee etenswaren die met dezelfde klank beginnen.
Download de les

In deze les ga je aan de slag met het sorteren van groeten en fruit op beginklank. Je sleept een stuk groeten of fruit naar het vak met de juiste beginklank.
Download de les

In deze les ga je aan de slag met het voorzien van groenten en fruit van een naam. Je kiest een stuk groenten of fruit uit en sleept de juiste naam er naar toe.
Download de les

In deze les zitten een aantal woordclusters:

  • De groeten
  • Het fruit
  • Tafel dekken
  • Het keukengerei

Download de clusters

Leave a Reply