Spelen met Duplo en Lego maar dan anders!

Posted by on apr 12, 2020 in Materiaal | No Comments
Spelen met Duplo en Lego maar dan anders!

met lego en duplo is heel veel leuks te doen!

Drie op een rij

Maak met duplo een speelveld van 3 x 3. En speel elk met een eigen kleur duplo stenen. Wie heeft als eerste drie op een rij?

De bewegen met de duplocode!

Met duplo kun je ook bewegen! Bedenk bij elk blok precies welke beweging je moet maken. Even een voorbeeldje een groot blauw blok is per blok 1x springen, een groot geel blok is een rondje draaien, een klein rood blok is klappen in je handen en ga zo maar verder! Tot hoe ver kun je de duplocode maken?

Duplo Dobbelen

Voor elke speler in het spel heb je een duplo figuurtje nodig. Dit kan van alles van duplo zijn als het maar geen steen is. Rol met de dobbelsteen. Het aantal ogen dat je gooit bepaald hoeveel stenen je mag pakken. Wie heeft als eerste 10 duplo stenen onder z’n figuurtje staan?

Schaduw theater!

Maak een schaduw theater van duplo! In dit artikel leg ik je precies uit hoe je dat moet doen. Kleuters vinden het echt geweldig om hier mee te werken. Lees er alles over.

Kraak de Legocode!

Je ziet een code. Deze code kun je kraken door legoblokjes te gebruiken! Je ziet hoeveel stenen je open moet laten. En welke kleur je daarna moet pakken. Ik leg je in dit artikel (klik op dit artikel) precies uit hoe het werkt. En je vindt er downloads!

Een doolhof van Duplo! Maar je kunt het ook met Lego maken!

Bouw met verschillende blokjes van Duplo of Lego een doolhof. Laat er een balletje of knikker doorheen lopen. Als je de tijd opneemt kun je er samen ook nog een wedstrijdje van maken! Wie gaat als snelste door het doolhof heen? En… Je kunt er zelfs onderzoekjes mee doen! In dit artikel vertel ik je graag meer!

Taal, lego en een app combineren

lego02

De app toca builders kun je heel goed gebruiken in combinatie met lego! Een kleuter bouwt een lego bouwwerkje en beschrijft dit aan de andere kleuter die het nabouwt in de app! Enige moeilijkheid is… De kleuter die het bouwwerk na gaat bouwen ziet het bouwwerk niet. Een super leuke activiteit om samen te doen. En… in het artikel over toca builders vertel ik je nog veel meer! Lees er alles over.

Reliëf tekenen met lego!

 

Maak met legoblokjes een figuur van lego. Ik gebruik het liefste de de laagste legosteentjes. Daarmee maak ik het figuur. Vervolgens leg ik een blaadje op de steentjes. En met verschillende kleuren wasco maak je nu een reliëf van het figuur. Je kunt dan alle kleuren gebruiken die je leuk vindt!

 

 

 

Leave a Reply