Maak een duplo doolhof!

Posted by on apr 1, 2020 in Materiaal | No Comments
Maak een duplo doolhof!

Maak je eigen duplo doolhof!

Leeftijd: 2 – 8 jaar

Wat is het Duplo Doolhof

Wauw dit is echt tof! Ik zie dat kleuters genieten van het doolhof. Ik vind het zelf heel erg leuk dat je het doolhof elke keer anders kunt maken. En dat je het op zo veel verschillende manieren kunt gebruiken! Je kunt er zelfs allerlei experimenten mee doen in de klas! Daar later meer over.

Het doolhof kun je elke keer weer op een andere manier vorm geven. Dat vind ik leuk! Want op deze manier blijft het langer aantrekkelijk. En willen kleuters er mee blijven spelen.

Ook het feit dat je het doolhof steeds op andere manier kunt gebruiken, verschillende balletjes, met rietjes met je handen geeft voor vele uren speel plezier!

Tip’s voor in de Klas

In de klas kun je hier zo veel dingen mee doen! Aller eerst kun je kleuters het doolhof laten oplossen met verschillende soorten balletjes. Want maakt het eigenlijk uit wat voor balletje je gebruikt om door een doolhof te laten gaan? Is er bijvoorbeeld verschil tussen een knikker en een ping pong balletje? Dit zijn echt wel proefjes die je met de kleuters samen kunt doen!

Ook kun je kleuters het duplo doolhof laten doen met een rietje. Lukt het ze om het balletje door het doolhof te blazen? Ook hier kun je weer gebruik maken van het feit dat je verschillende balletjes door het doolhof kunt blazen. Zit hier verschil tussen?

En waarschijnlijk weten jullie nog veel meer experimenten die je met het duplo doolhof kunt doen!

Welke ontwikkeling stimuleer je met het Duplo Doolhof?

Door met het doolhof te werken leren kinderen de volgende vaardigheden:

  • Je werkt aan de oog hand co√∂rdinatie.
  • Ontwikkelen van de fijne motoriek.
  • Je concentreren op de activiteit: je moet je echt concentreren om het doolhof tot een goed einde te brengen.
  • Ruimtelijk inzicht: je vergroot het ruimtelijk inzicht door met dit materiaal te werken

Leave a Reply