Apps voor op de achterbank

Posted by on jul 9, 2022 in Materiaal | No Comments

Met de zomervakantie inzicht is het soms handig om onderweg naar je vakantiebestemming een aantal apps achter de hand te hebben. Hierbij heb ik rekening gehouden met het feit dat je in de auto geen internet hebt. En ik heb er voor gekozen dat zo veel mogelijk apps gratis zijn! Hier en daar is er wel een in app aankoop. Maar ook zonder deze in app aankoop kun je uren plezier hebben van deze apps! Hier komen een aantal suggesties.

Bas en Muis op een onbewoond eiland

Bas en muis gaan samen varen naar een onbewoond eiland. Maar is er op het onbewoonde eiland eigenlijk wel kaas? Luister naar een prachtig verhaal van Bas & Muis!

Prijs: gratis
Download voor iPad

 

 

Snelwegsprookjes

Met deze app kun je luisteren naar sprookjes. Die sprookjes hebben alleen iets heel bijzonders. Wanneer je ze koppelt aan het audiosysteem van de auto past het avontuur van het sprookje zich aan, aan waar jij rijdt. Hier onder worden de stappen uitlegt wat je moet doen om met deze app te werken.

1. Koppel je telefoon aan het audiosysteem van je auto.
2. Kies 1 van de 4 sprookjes, geschreven door bekende kinderboekenschrijvers zoals; Herman en Babette van Veen, Joke van Leeuwen en Daan Remmerts de Vries.
3. Het avontuur begint zodra je de snelweg op rijdt!
4. De App kan zien waar je rijdt en bepaalt aan de hand van elementen langs de snelweg waar het verhaal over gaat! Let op, bij alle viaducten moet je bukken!
5. Veel plezier!

Prijs: gratis
Download voor iPad/iPhone & Playstore

 

 

Online Bibliotheek

Kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek! In de app van de bibliotheek zitten ook heel veel luisterboeken. Als je deze thuis al download dan kun je ze tijdens de autorit gewoon luisteren zonder dat er data voor nodig is! Een echte aanrader wat mij betreft!

Prijs: gratis
Download voor iPad/iPhone & Playstore

 

 

 

 

Hama Universe

Ontwerp in deze app je eigen figuur met digtale strijkkralen. Handig in de auto want zo kunnen ze niet door de auto rollen. Je kunt je werkje zelfs digitaal strijken. Een leuke manier om zelf iets te ontwerpen.

Prijs: gratis
Download voor iPad/iPhone & PlayStore

 

 

 

 

Logic City jr

In dit spel moet je een puzzel oplossen. Elk figuur mag een keer in de rij voorkomen. In het begin hoef je nog geen rekening te houden met de kleur, maar dat veranderd naarmate je verder komt met de puzzels. Een echte uitdagende app!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

Maak je eigen filmpje van de reis!

Met de camera van de iPad kun je heel goed foto’s maken! Maak tijdens de reis foto’s bijvoorbeeld wanneer je stopt. Of juist wanneer jullie in de auto zitten. Zorg dat het niet meer dan 10 foto’s zijn. Met de gratis app Clips kun je hier een filmpje van maken!

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Spelen met kikker

Kikker en zijn vriendjes zijn bekende figuren voor kinderen. In deze super leuke kikker app gaan kinderen aan de slag met memory, matchen van afbeeldingen en digitaal een puzzel maken. Een app die goed is voor uren vermaak! Lees alles over deze app.

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € gratis (in App aankopen)
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Buurman en Buurman Aje To

buurman01

Speel samen met Buurman & Buurman. Buurman en Buurman die houden wel van een spelletje. En daarom hebben ze een spelletjes kamer gemaakt in hun huis. En daarin hebben ze spelletjes waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Lees alles over deze app.

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: € 0,99 in app aankopen
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

 

 

Leave a Reply