Maak je eigen foto stripverhaal

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € 3,49

gratis (beperkte) versie

Mijn Mening

Ik vind dit echt een geweldige app! Het maken/gebruiken van foto’s is heel erg eenvoudig. Ik merk dat kinderen al snel zelf foto’s maken of toevoegen. Het toevoegen van de tekstballonnen gaat ook heel eenvoudig. Het is echt tikken en slepen. En dan kun je aan de slag. Achteraf kun je ook nog je foto’s bewerken zodat je eventuele foutjes eruit kunt halen.

Je kunt eenvoudig meerdere foto’s maken en op deze manier een stripverhaal maken. De enige optie die ik nog mis is dat je het stripverhaal makkelijk kunt afdrukken of delen met iemand anders. Hiermee bedoel ik dat je alle foto’s die bij het verhaal horen in een keer kunt downloaden en achter elkaar kunt zetten. Je kunt de foto’s nu wel stuk voor stuk downloaden en achter elkaar zetten. Maar als je de foto’s als geheel kunt downloaden zou dit het makkelijker maken. Dat zou deze app echt helemaal compleet zijn!

In deze app zit geen reclame. Je hoeft ook geen in app aankopen te doen. Ik vind deze app echt een verrijking van het taalonderwijs! Een echte aanrader dus.

 

De App

Met deze app kun je zelf een eigen fotoverhaal maken! In het startscherm zie je onderin een spreekwolk met een plusje. Dit is het eerste wat je moet doen. Vervolgens krijg je de keuze of je een bestaande foto wilt gebruiken of een nieuwe wilt maken.

Stel nou dat je al een aantal foto’s gemaakt hebt van een activiteit en hier tekstwolken bij wilt toevoegen dan kies je voor de optie gebruik maken van bestaande foto’s.Wanneer je nog foto’s moet maken dan kies je voor de optie nieuwe foto maken.

Het volgende wat je doet is dat je of een foto maakt of een foto kiest. Vervolgens kun je via de knop + Add een spreekwolk toevoegen aan de foto die je gemaakt hebt. In deze spreekwolk kun je tekst typen. Ook kun je weer kiezen uit verschillende lettertypes en kleurmogelijkheden.

Door meerdere foto’s te gebruiken kun je een eigen stripverhaal maken!

Tips voor in de Klas

Deze app leent zich goed voor diverse situaties. Stel dat je op een uitstapje bent geweest dan kun je op deze manier teksten aan je foto’s toevoegen.

Dit is natuurlijk een hele leuke activiteit om in de kleine kring te doen! Stel je bent naar de kinderboerderij geweest en hebt daar foto’s gemaakt, voeg tekst toe aan de foto’s en deel deze foto’s met ouders. Zowel de kinderen als de ouders vinden het echt geweldig.

Een andere leuke manier is om kinderen zelf een stripverhaaltje te laten maken! Je laat ze eerst materiaal kiezen om het stripverhaal mee te maken. Dit kunnen natuurlijk foto’s zijn van kinderen. Maar ook lego of duplo poppetjes lenen zich er uitstekend voor. Vervolgens is het belangrijk dat kinderen een verhaallijn bedenken. Bij deze verhaallijn maken ze de foto’s. Elke keer maak je een foto en voeg je een stukje tekst toe. Uiteindelijk heb je een hele gave strip gemaakt!

Ik merk wel dat deze opdracht goed met 2 kinderen samen uit te voeren is. In het begin hebben ze nog wat sturing van jou als leerkracht nodig. Maar eigenlijk lukt het kinderen vrij vlot om zelf aan de slag te gaan.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 11
De leerlingen leren een aantal taalkundige principes en regels. Zij kunnen in een zin het onderwerp, het werkwoordelijk gezegde en delen van dat gezegde onderscheiden. De leerlingen kennen:

  • Regels voor het spellen van werkwoorden
  • Regels voor het spellen van andere woorden dan werkwoorden

Verder leer je van deze app”

  • Een verhaallijn bedenken en om te zetten naar een concreet verhaal.
  • Koppeling gesproken taal omzetten in woorden.
  • Creatief denken

 

    Leave a Reply