teach01

Oefen verschillende vaardigheden

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 14,99
Download voor iPad
AppStore

De App

Zodra ik de app start zie ik dat er 15 verschillende educatieve activiteiten te doen zijn. Deze 15 educatieve activiteiten zijn door leerlingen te doen. Ik zal ze beschrijven.

Count & Match 1
In deze activiteit ga je aan de slag met het tellen van 1 tot 6. Je ziet bijvoorbeeld drie bloemen. Deze moet je dan slepen naar de plank waar drie bloempotten bij elkaar staan. Elke keer begin je bij 1 en stop je bij 6. Zodra je de opdracht goed hebt gedaan komt ook het cijfer in beeld.

Count & Match 2
Ook in deze activiteit ga je aan de slag met tellen van 1 tot 6. Je ziet een getal staan bijvoorbeeld twee. Naar dit getal moet je dan twee figuren bijvoorbeeld de robots slepen. De aantallen die je te zien krijgt lopen altijd op van 1 naar 6. De getallen waaraan je ze moet koppen staan door elkaar.

Matrix Game 1, 2 & 3


In de spellen van Matrix Game zie je een raster. Er staan figuren in de horizontale en verticale rij. Je krijgt vervolgens plaatjes te zien. Deze zijn een combinatie van een figuur uit de horizontale en verticale rij. Jij moet ze op de juiste plek leggen. Dit spel heeft veel raakvlakken met duolink.
In Matrix Game 1 gaat het erom dat je figuren in de juiste kleur combineert met het plaatje er boven. Ook hier zit een oplopende graad van moeilijkheid in.
In Matrix Game 2 gaat het met name om het combineren van 2 figuren (vormen) met elkaar. En verschillende kleuren met elkaar te combineren. Ook is er een oplopende vorm van moeilijkheid in.
Matrix Game 3 gaat met name over het combineren van ruimtelijke figuren.

What ‘s weird 1 & 2


In de opdrachten van what ‘s weird zie je een rij met vier plaatjes. Een van deze plaatjes klopt niet. Je ziet bijvoorbeeld een hond met de poten en staart van een kip. Dit plaatje moet je naar het lege vak slepen. Want dit plaatje klopt niet. Als je het goed gedaan hebt krijg je een nieuwe opdracht. Waarin je weer moet kijken welk plaatje niet klopt.

Complete the Series 1, 2 & 3
In compleet the series zie je een rij met figuren die oplopen. Dus er staat een rij met glazen maar het glas wordt steeds een beetje voller. In de rij ontbreekt een figuur. Die moet jij erin slepen, want de ontbrekende figuren staan er onder. Als je de opdracht goed hebt gedaan krijg je weer een nieuwe opdracht tot dat alle figuren die je in de rij moet slepen op zijn. Daarna kun je door naar een volgend opdrachtnummer. Er is een oplopende graad van moeilijkheid. Hierbij is series 1 het makkelijkste en series  het moeiijkste.

Puzzle Me 1 & 2
In Puzzle Me gaat het erom dat je de puzzel weer op de juiste manier in elkaar krijgt. Je ziet rechts in het scherm de puzzel zoals de puzzel moet zijn. Eromheen liggen de stukjes. Deze moet je op de juiste manier in het raster plaatsen dat er voor ligt. Puzzle Me 1 heeft 4 stukjes. Puzzle Me 2 heeft 9 stukjes.

Build a Toy 1 & 2
Bij Build a Toy is het de opdracht dat je de stukken van een stuk speelgoed weer op de juiste manier plaatst zodat het stuk speelgoed weer compleet wordt.

My profession


In dit laatste spel zie je aan de linker zijde vijf poppetjes die allemaal een beroep voorstellen. Aan de rechter zijde zie je attributen die horen bij een beroep van iemand die in de linker zijde staat. Je moet nu in het vak in het midden iemand uit de linker zijde matchen met het juiste attribuut van de rechter zijde. Wanneer je alle beroepen met de juiste attributen gematched hebt krijg je de volgende opdracht.

De leerling volgen


De apps van teachers pack zijn ook allemaal individueel te vinden in de AppStore. Maar het unieke aan deze app is dat er een aantal zijn samengevoegd en dan je daarbij een volgsysteem hebt voor je leerlingen.In de bovenste groene blak zie ik welke leerling geselecteerd staat om met de app te werken. Ik kan dan ook al precies zien welke oefening de leerling gedaan heeft, hoe ver de leerling er mee is en hoeveel fouten er tot nu toe gemaakt zijn.
In de onderste grijze blak kan ik door drie keer te tikken op “tik 3 keer voor meer opties”. De mogelijkheden:

 • Beheer gebruikers
 • Bekijk scores

Deze gaan we nu nader bekijken.

Ik tik op beheer gebruikers. Ik krijg nu een overzicht te zien van alle leerlingen die ik heb aangemaakt. Als ik wil wisselen van gebruiker doe ik dat ook door in dit scherm de volgende gebruiker aan te tikken.
Als ik op bijwerken klik dan kan ik voor elke leerling een foto toevoegen. (Nu zijn er geen willekeurige plaatjes ingevoegd.) Ook kan ik hier de leerlingen die geen gebruik meer (gaan) maken van de app verwijderen.

Ik weer terug naar mijn beginscherm en tik dan op: bekijk de scores.
Links boven zie ik van wie ik de scores aan het bekijken ben. Ook kan ik kiezen van welke app ik de scores wil zien. In het grote overzicht zie ik statistische gegevens over het werken met de app:

 • wanneer heeft de leerling met de app gewerkt, datum
 • hoeveel fouten heeft de leerling gemaakt, fouten
 • hoe lang heeft de leerling over de oefening gedaan? duurtijd
 • In een grafiek staat dan ook nog eens fouten tegen de tijd afgezet.

Tips voor in de Klas

 

 

 

 

 

 

Ik vind het erg handig dat er een volgsysteem achter zit. Zo kan ik leerlingen individueel met de iPad laten werken. Het is wel zo dat je als leerkracht de leerlingen moet wisselen als er iemand anders op de iPad met deze app gaat werken.

Wat ik ook een tip vind voor in de klas is dat je bij opposites 1 en 2 zelf de woorden kunt inspreken. Een leerling is dan niet meer alleen afhankelijk van het plaatje maar kan ook op de gesproken tekst terug vallen.
Je kunt deze app ook heel goed aan ouders aanraden. 15 spellen die in deze app zitten zijn namelijk ook allemaal los te downloaden in de AppStore. De eerste 2 oefeningen zijn gratis en wil je meer dan zul je ze moeten kopen.

Wat leer je van deze App?

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.
Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:

 • Taal voor het uitdrukken of benoemen van:
 • getallen en getalnotaties
 • vergelijking van) aantallen en groottes (bijv. groot/klein, groter/kleiner, meer/minder, lang/kort, dichtbij, ver weg)
 • hoeveelheden (bijv. Dat zijn er …)
 • figuren (bijv. vierkant, rechthoek, cirkel, driehoek)

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Verder leer je van deze app:

 • Concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Ik vind dit een hele waardevolle app voor in een kleuterklas. Met name omdat je de voortgang van leerlingen kunt inzien. Hierdoor kan ik mijn leerlingen nog gerichter helpen.

Wat ik ook heel prettig vind aan deze app is dat er van elke oefening meerdere nivo’s zijn. En dat de nivo’s oplopend zijn. Begrijp je bijvoorbeeld nivo 1 matrix game kunnen ze door naar niveau 2.
Bij my profession kun je zelf ook een tekst bij elke afbeelding inspreken. dat kan het makkelijker maken voor sommige leerlingen.

De navigatie binnen de oefening is voor kinderen eenvoudig. Aan de rechterkant van elke oefening kunnen ze ook precies zien waar ze zijn. Dat geeft een goed beeld hoeveel ze nog moeten en wat ze al gedaan hebben.

In deze app zit geen gesproken taal uitleg voor leerlingen. Dit is ook niet nodig want er wordt voorgedaan hoe oefeningen werken. Ideaal om kleuters mee te laten werken.

Het enige wat ik aan te merken heb op de app is dat het wisselen van leerling in het volgsysteem eenvoudiger zou moeten kunnen. Nu moet je eerst naar een andere leerling, dit gaat via het hoofdscherm, en dan moet je weer naar de scores toe. Als je in de scores van leerling zou kunnen switchen zou dit de app nog gebruiksvriendelijker maken.

Maar bovenal vind ik dit echt een top app voor in de klas. Echt een app die in elke kleuterklas op de iPad zou moeten staan!

Leave a Reply