tr06

Los de puzzel op

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: € 5,99 28/11 gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad of Android
AppStoreAndroid

Mijn Mening

Wat een geweldig leuke app zeg! Ik merk aan de kinderen in mijn klas dat ze vooral samen met deze app aan de slag gaan. Een van de kinderen zei zelfs “samen weet je meer dan alleen daarom moeten we het samen doen”. Deze app ziet er heel erg aantrekkelijk uit voor kinderen. Je bent echt direct verkocht en wilt er mee aan de slag om zo snel mogelijk het level uit te spelen. De app nodigt uit om steeds weer verder te spelen, zelfs ik wil de app uitspelen en dat zegt echt iets!

De navigatie binnen de app is eenvoudig en wordt door kinderen snel begrepen. Er zit geen reclame in de app. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen.

Dit is een echte aanrader om aan te schaffen! Kinderen zullen zich hier echt uren mee kunnen vermaken.

De App

Wanneer je de app start krijg je eerst uitleg over het spel, dit kun je ook wegtikken. In het hoofdmenu kan ik nu vervolgens een player aanmaken, deze kan ik ook een naam geven. Vervolgens kan ik aan de slag! Ik kan een karakter kiezen. Je ziet nu verschillende karakters. De karakters met een slotje speel je vrij door spelletjes te doen. Als je een karakter hebt gekozen begint het spel meteen, of het gaat verder waar je gebleven bent. Je hebt binnen het spel 2 niveaus:

 • Easy: leeftijd: 4 – 5 jaar
 • Hard: leeftijd: 5+ jaar

Zowel bij easy en hard heb ik 7 onderdelen:

 • Koekje: eet deze op om de weg vrij te maken
 • Houten kist: schuif deze op de plek zodat je er overheen kunt lopen
 • Ballon: laat de ballon knallen zodat je erbij kunt
 • Steen: maak de doorgang vrij door de steen te verschuiven
 • Trampoline: spring ergens overheen
 • Vuur & ijsblokjes: blus het vuur met de ijsblokjes
 • Katrol: zorg ervoor dat onderdelen omhoog of omlaag kunnen

Met het door jouw gekozen karakter moet je de weg naar beneden afleggen. Dit lukt je niet zomaar! Want onderweg kom je allerlei obstakels tegen. Het begint eenvoudig met het koekje maar wordt steeds moeilijker. Want in het volgende niveau komt er ook een houten kist bij. En in het niveau erna komt er de ballon bij. Er komen dus steeds meer onderdelen bij! Dit maakt het spel ook lang aantrekkelijk voor kinderen.

Onderweg kom je ook allerlei ringen tegen. Het is belangrijk dat je deze ringen verzameld. En aan het einde van het spel kun je zien of je voldoende ringen hebt verzameld.

Tips voor in de klas

Het heeft altijd mijn voorkeur om kinderen samen aan een app te laten werken. Deze app nodigt daar ook echt voor uit. Want met twee weet je vaak meer dan alleen! Dit zeg ik omdat er steeds meer onderdelen bij komen die jouw weg versperren. Hier moet je soms echt even voor gaan zitten om dit op te lossen. Als het even niet lukt om de oplossing meteen te maken, mag je het ook nog een keer proberen, net zo lang t0t het je wel lukt!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit
 • Logisch nadenken
 • Redeneren naar de oplossing

 

 

Leave a Reply