moes02

Plant, oogst en zaai in je eigen moestuin!

Prijs: € 4,49 26 juli gratis voor iPhone/iPad & Android
Leeftijd: 3 – 7 jaar
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStore Android

 

 

Mijn Mening

moes06

De apps van Dr Panda zijn in mijn klas altijd erg populair. Zo ook deze app. Kinderen vinden het leuk om iets te kunnen maken. Het thema spreekt kinderen ook erg aan. Want veel kinderen vinden het leuk om te tuinieren.

In deze app zitten veel verschillende etenswaren die verbouwd moeten worden. Je bent er dus wel een tijdje zoet mee! Wat ik prettig vind aan deze app is dat er geen reclame in de app zit. Ook hoef je als je de app eenmaal hebt aangekocht geen verdere in app aankopen te doen.

De App

moes07

Veel kinderen vinden het leuk om te tuinieren. En in de app van Dr Panda ben jij de gene die de producten in de moestuin gaat verbouwen! Elke keer komt er iemand bij jou langs die iets wil hebben uit de moestuin.

Bijvoorbeeld een klant komt voor aardbeien. Eerst moet je de grond dan voorbewerken. Vervolgens moet je de zaadjes zaaien, water geven en vergeet de zon niet! Daarna kun je de aardbeien oogsten. En meegeven aan de klant.

In deze app kun je erg veel verschillende producten laten groeien. Je moet elke keer wel er iets voor doen. Je moet de grond vaak voorbewerken, zaaien, water geven en oogsten.

Tips voor in de Klas

moes03

Deze app nodigt uit om in de klas ook dingen te laten groeien. Albert Heijn heeft op dit moment een leuke actie met moestuin producten. Laat deze moestuin bakjes eens in de klas groeien! Kinderen vinden het geweldig om dit te doen,

Bij mijn school heeft elke kleuterklas een vierkante meter bak. Hierin kunnen ook allerlei verschillende producten worden geteeld. Dit hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn. De kinderen vinden het geweldig. En de sla, boerenkool, wortels en radijsjes die we verbouwen gebruiken we gewoon om een salade van te maken! Want sla koop je bij de supermarkt maar het komt ook ergens vandaan!

Wat leer je van deze App?

moes04

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 41
De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.

Verder leer je van deze app:

  • Hoe verschillende etenswaren worden gemaakt
  • Wat er allemaal met eten gebeurt voor het op je bord ligt
  • Je concentreren op een activiteit

Filmpje over deze app:

Leave a Reply