mfs01

Los sudoku’s met plaatjes op

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad

De App

mfs05

In deze app gaat het om het oplossen van sudoku’s. Je hebt in deze app 3 verschillende moeilijkheidsgraden:

  • 1 ster
  • 2 sterren
  • 3 sterren

1 ster is het makkelijkste en 3 sterren het moeilijkste. Elke sudoku bestaat uit 4×4 vakjes. In elk vakje moet nu elke afbeelding een keer voorkomen. Maar in die rij mag de afbeelding ook maar een keer voorkomen. Het is dus een flink lastige puzzel die je op moet lossen.

Er zit ook nog een andere versie van het spel in, en hierbij maak je de sudoku’s achter elkaar.

Tips voor in de Klas

mfs03

Laat kinderen eens een sudoku op het digibord maken! Dat kan bijvoorbeeld hier (klik op het woordje hier). Maar het kan ook hier.

Je kunt ook een werkblad maken met een sudoku erop.

 

Wat leer je van deze App?

mfs02

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

mfs04

De kinderen bij mij in de klas vinden het leuk om deze puzzels op te lossen. Zeker als je het als leerkracht een beetje in de gaten houdt. En kinderen op een bepaald niveau laat puzzelen dan krijgen ze puzzels die passen bij hun ontwikkelingsniveau. Doordat er in de app met plaatjes wordt gewerkt spreekt dit erg aan bij kinderen.

De manier waarop er gewerkt wordt in de app, je moet de afbeeldingen naar de lege hokjes slepen werkt goed voor kinderen. Doordat een hokje rood gestreept wordt als het niet goed is, is het voor kinderen duidelijk te zien wanneer een plaatje op een goede plek ligt.

De navigatie binnen de app is eenvoudig voor kinderen te begrijpen. Er zit geen reclame in de app. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen.

Een prima app voor kinderen om uren lang sudoku’s op te lossen!

Leave a Reply