Los jij de fruitige sudoku’s op?

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: € 2,29 of gratis variant
Download voor iPhone/iPad (betaald)

 

Download voor iPhone/iPad (gratis variant)

Mijn Mening

Wat een vrolijke app is dit zeg! Het thema waarin de sudoku’s opgelost moeten worden spreken kleuters echt heel erg aan.

Ik vind het heel prettig aan deze app dat er een mooie opbouw in zit. Wanneer je een aantal sudoku’s van een bepaald niveau hebt opgelost, waarin ook weer een opbouw zit, dan mag je door naar het volgende niveau. Zo heb je altijd een niveau wat past bij jou.

Het is ook prettig dat je vanuit de app direct feedback op je handelen krijgt. Wanneer je het goed doet zie je dat meteen. En ook als je het fout doet krijg je feedback.

Ik vind dit een echte app voor pientere kleuters prima passend bij een zomers thema!

De App

Deze app is een mooie app voor Pientere kleuters! In een leuk fruitig thema. Je hebt in deze app drie niveaus. Je begint eigenlijk in het makkelijkste niveau. Hierbij krijg je een sudoku van 3 bij 3 te zien. Er ontbreekt 1 en later meer afbeeldingen van fruit. Je moet dit stuk fout in het raster plaatsen. Echter is er een voorwaarde… Het stuk fruit mag zowel horizontaal als verticaal maar 1x voorkomen!

Wanneer je het een aantal keer goed hebt gedaan opent het tweede level zich. Je hebt dan een sudoku die bestaat uit 4 vakken. Elk vak is ook weer onderverdeeld in 4 vakken. Om deze sudoku op te lossen moet je ook weer stukken fruit plaatsen. Hierbij geldt ook weer. Het stuk fruit mag zowel horizontaal als verticaal maar 1x voorkomen. Er komt ook nog een regel bij… Want ook in het vak mag het stuk fruit maar 1x voorkomen!

Het moeilijkste niveau is een sudoku die je speelt met nummers. Ook hier heb je weer 4 vakken. Elk vak is ook weer onderverdeeld in 4 vakken. Om deze sudoku op te lossen moet je cijfers plaatsen. Hierbij geldt ook weer. Een cijfer mag zowel horizontaal als verticaal maar 1x voorkomen. Er komt ook nog een regel bij… Want ook in het vak mag het cijfer maar 1x voorkomen!

Bij elk niveau krijg je vanuit de app direct feedback op je handelen dat vind ik erg prettig!

Tip’s voor in de Klas

Het oplossen van sudoku’s is erg leuk om te doen. Speciaal voor Gynzy gebruikers maakte ik een les met verschillende sudoku’s erin. Je kunt ‘m hier downloaden (klik op de blauwe zin).

Je kunt natuurlijk ook een werkblad met sudoku’s zelf maken. Hiervoor vond ik een pagina op online klas. Hier kun je een sudoku helemaal naar jouw wensen maken. Je vindt de pagina hier.

 

Wat leer je van deze App?

 

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit

1 Comment

  1. Jeroen Knoops
    25 januari 2021

    Dank je wel.. Onze Hasse vindt het erg leuk om te doen. 🙂

    Reply

Leave a Reply