paspoort

Ga virtueel op vakantie!

Doelgroep: 4 – 6 jaar
Prijs: € 2,29 & gratis variant
Download voor iPhone/iPad (betaalde)
badge_appstore-lrg

Download voor iPhone/iPad (gratis)

Mijn Mening

drankje

Ik ben van mening dat het eerste gedeelte van de app het inpakken van je koffer en het instappen in het vliegtuig de meeste leerzame momenten bevat. Hier ga je namelijk aan de slag met het plannen van de vakantie. Want wat moet je allemaal meenemen? En wat heb je eigenlijk nodig als je met het vliegtuig gaat? Allemaal mooie leermomenten die je aan kunt grijpen wanneer je samen met deze app gaat spelen.

De spelletjes die je op het eiland kunt doen zijn vooral leuk ter vermaak.

De enige tip die ik bij deze app heb is dat het misschien leuk zou zijn wanneer je ook weer terug naar huis vliegt vanaf de vakantiebestemming! Dan zou de reis helemaal afgrond zijn.

De App

koffer

Als eerst kom je de koffer tegen. Deze moet je gaan inpakken om op vakantie te gaan. Je moet slippers, een zwembroek, tandenborstel, zonnebril, zonnebrand en een fotocamera meenemen. Voor sommige spullen kun je kiezen welke je meeneemt.

Is je koffer ingepakt? Dan kun je door naar het vliegveld. Hier moet je eerst je vliegticket laten zien. En daarna ook je paspoort ter controle laten zien.
Is je vliegticket in orde? En ook je paspoort? Dan kun je door naar het vliegveld die jou naar een zonnige bestemming zal brengen.

kasteel bouwen

Aangekomen op het eiland heb je drie spelmogelijkheden die ik hierna zal gaan beschrijven.
Je kunt door op het zandkasteel te klikken op het strand komen. Op dit strand ga je zelf een kasteel bouwen. Hiervoor heb je verschillende spullen ter beschikking je kunt kiezen uit twee verschillende formaten emmers. Kies je voor de grote (blauwe) emmer dan heb je de mogelijkheid om er nog een kleine emmer met zand bovenop te zetten. Het zand moet je zelf in de emmer ‘scheppen’. Daarna kun je je bouwwerk zelf versieren met alle attributen die je in de grijze balk ziet staan. Ook kun je een foto op de iPad maken door op het fototoestel te klikken.

Als je klaar bent op het strand dan kun je naar een lekker sapje gaan maken! Hiervoor heb je verschillende soorten fruit waar je uit kunt kiezen. Per sapje mag je drie soorten fruit kiezen. Ben je klaar dan maak je het sapje, en kun je daarna het glas ook nog leuk versieren.
De laatste activiteit die je op je vakantie kunt ondernemen is opzoek gaan naar de schat! Je krijgt als eerste een schatkaart te zien. Daarna kijk je door een kijker en probeer je de schat te vinden. Heb je de plek gevonden? Dan mag je gaan scheppen! Als je de schat naar boven haalt springt de schat open en krijg je de hele schat te zien.

Tips voor in de klas

eiland

Vooral het eerste gedeelte van de app bied mogelijkheden om in de klas te gebruiken. Want wat moeten kinderen allemaal meenemen als ze op vakantie gaan? Voer er eens een kringgesprek over. Maak van een groot vel papier een koffer. En zoek samen met de kinderen in je klas in tijdschriften naar de spullen die zij mee zouden gaan nemen! Schrijf er onder wat het precies is.

Daarna gaat de tocht verder naar het vliegveld en moeten ze hun vliegticket en paspoort laten zien. Het is een idee om je eigen paspoort mee te nemen naar de klas, en samen met de kinderen te kijken wat er allemaal instaan. Het is een leuk idee om daarna zelf met de kinderen paspoorten te gaan knutselen.
Download een paspoort om in te vullen hier onder:
Of misschien kun je het hele instap proces van het vliegveld naspelen?
De spelletjes die je kunt spelen zijn natuurlijk leuk. Maar iets minder educatief. Wat je natuurlijk wel kunt gaan doen is échte zandkastelen bouwen, zelf sapjes gaan maken en een schatkaart maken!

 

Leave a Reply