Bouw je eigen stad!

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPhone/iPad en Android
AppStore Android

 

 

Wat een verschrikkelijk leuke app zeg! In deze app kun je echt heel erg creatief bezig zijn en zo je eigen stad ontwerpen. De app spreekt jonge kinderen echt heel erg aan. De kleuren en figuren die in de app worden gebruikt hebben een aantrekkingskracht op ze. Bouwen en bezig zijn met hoe iets eruit moet ziet is iets wat ook leeft in de wereld van jonge kinderen.

Wat ik zelf ook leuk vind aan deze app is dat je elke keer weer verder kunt bouwen aan je wereld. Je gemaakte wereld sla je op. En daarna kun je er weer verder mee. Je kunt ook oneindig door bouwen. Doordat je de werelds die je maakt opslaat kun je elke keer weer verder bouwen en elke wereld een ander thema geven.

hc04

Zelf blijf ik ook bezig naar het zoeken van nieuwe geheime combinaties. Dit zie ik ook bij kinderen. Want kinderen blijven ook maar zoeken naar deze combinaties.

Het is prettig dat er geen in app aankopen gedaan hoeven worden in deze app. Ook is er een apart gedeelte voor ouders waar je dingen kunt instellen. Bijvoorbeeld het niet zien van promoties, reclames van nieuwe apps van dr. Panda. Dat je dit uit kunt schakelen vind ik een plus.

Voor kinderen is dit echt een super leuke app om mee aan de slag te gaan. Downloaden dus!

De App

Zodra je de app start kom je in de wereld van Hoopa. Hoopa is een nijlpaard en een van de vriendjes van Dr. Panda. Hoopa vindt het leuk om dingen te ontwerpen en te bouwen. En het leuke is dat jij hem mag helpen bij het bouwen van een nieuwe wereld!

Als je wilt beginnen met bouwen zul je eerst een wereld moeten starten. Je kunt ook een wereld kiezen waar je al aan begonnen bent. Boven in het scherm zie je allerlei bouw elementen aan touwtjes hangen. Dit zijn de elementen waar je mee kunt bouwen dit zijn:

 • Hartje: Hiermee bouw je een ziekenhuis of een standbeeld
 • Geld teken: Hiermee bouw je een winkel of een marktkraam
 • Blauwe bliksem: Bouw een fabriek of een windmolen
 • Weg: Maak een weg, hierin kun je ook bochten maken
 • Baksteen: Bouw een huis
 • Druppel: Maak water in jouw wereld
 • Blaadje: Planten, bloemen en bomen kun je hiermee bouwen
 • Schep: Verwijder iets wat je op een verkeerde plaats hebt gebouwd
 • Lamp: Hier kun je zien welke geheime combinaties je ontdekt heb. Geheime combinaties zijn combinaties van de icoontjes door hier vaker op te drukken kun je andere dingen bouwen en zo geheime combinaties ontdekken.

Door te tikken op de plek waar je elementen wilt hebben en het element bovenin aan te tikken bouw je iets. Op deze manier kun je zo een hele wereld maken!

Wanneer je stopt met een wereld wordt een wereld automatisch opgeslagen zodat je er op een volgend moment weer verder mee kan bouwen.

Tips voor in de klas

Laat kinderen in de klas eerst met deze app spelen en laat ze daarna in de bouwhoek bouwen met de bouwmaterialen wat ze in de app al ontworpen hebben. Lijkt het op elkaar? Laat kinderen er ook over vertellen wat ze gemaakt hebben. Op deze manier bevorder je ook de taalontwikkeling.

Wat ook heel leuk is om groepswerk te doen naar aanleiding van deze app. Leg een weg in het midden. En laat alle kinderen een element maken. Bijvoorbeeld een huis, stukje groen, winkel, etc. Misschien kunnen sommige kinderen wel eerst een idee uitwerken op de iPad/Tablet en dit daarna nabouwen?

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 47
De leerlingen leren de ruimtelijke inrichting van de eigen omgeving te vergelijken met die in omgevingen elders, in binnen- en buitenland, vanuit de perspectieven landschap, wonen, werken, bestuur, verkeer, recreatie, welvaart, cultuur en levensbeschouwing. In ieder geval wordt daarbij aandacht besteed aan twee lidstaten van de Europese Unie en twee landen die in 2004 lid werden, de Verenigde Staten en een land in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Waarbij voor kleuters de focus in combinatie met deze app vooral ligt op het thema wonen:

 • Inrichting van de eigen straat
 • Soorten huizen
 • Groenvoorzieningen
 • Andere straten (woonerf, hofje)
 • Voorzieningen ten behoeve van verlichting, televisie, riolering, parkeren, voetgangers, spelen

Natuurlijk leer je nog veel meer van deze app namelijk:

 • Ontwikkelen van creativiteit
 • Je concentreren op een activiteit
 • Plannen waar elementen moeten komen

 

Leave a Reply