Los de puzzel op!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

 

Wat een toffe uitdagende app is dit zeg! Een echte uitdaging voor pientere kleuters! Je moet het raster van 3 x 3 invullen met de cirkels, driehoeken en vierkanten. In een rij mag zowel horizontaal als verticaal een figuur maar 1x voorkomen. In het begin hoef je nog geen rekening te houden met de kleur, maar dat veranderd naarmate je verder komt met de puzzels.

Ik merk dat kleuters het echt uitdagend vinden om met deze app te werken. Je ziet dat je moeten nadenken waar ze de figuren neerleggen. En dat ze soms flink overleggen. Wanneer je een opdracht tot een goed einde hebt gebracht mag je door naar een volgende opdracht.

Je hebt een gratis versie van de app. Hierin zijn niet alle opdrachten speelbaar. Maar wat mij betreft toch voldoende opdrachten om de app tot een topper te maken! Er zit ook geen reclame in de app en dat vind ik bijzonder fijn.

Deze app is echt een aanrader voor pientere kleuters!

De App

De opdracht is in deze app eigenlijk niet zo moeilijk. Je moet het vierkant van 3 x 3 hokjes vullen met de figuren. Enige voorwaarde is dat in die rij het figuur zowel horizontaal als verticaal maar 1x mag voorkomen.

Bij de eerste levels zie je dat er door middel van potloden aangegeven staat welke kleur in welke rij komt. Naarmate je verder komt in het spel gaan de kleuren weg. Ook krijg je niet te zien waar je de figuren neer moet leggen qua kleur. Ook krijg je te zien in het raster wat voor figuur er juist niet mag liggen.

Als je klaar bent en je tikt op check dan checkt de app meteen hoe je het gedaan hebt. Wanneer je het in een keer goed gedaan hebt krijg je felicitaties vanuit de app. Wanneer je het niet goed hebt gedaan krijg je hulp, alles wat goed ligt blijft liggen. En alles wat niet goed ligt springt terug en mag je opnieuw proberen.

Tip’s voor in de Klas

Eigenlijk is dit ook een vorm van een sudoku! Het oplossen van sudoku’s is erg leuk om te doen. Speciaal voor Gynzy gebruikers maakte ik een les met verschillende sudoku’s erin. Je kunt ‘m hier downloaden (klik op de blauwe zin).

Je kunt natuurlijk ook een werkblad met sudoku’s zelf maken. Hiervoor vond ik een pagina op online klas. Hier kun je een sudoku helemaal naar jouw wensen maken. Je vindt de pagina hier.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit

 

 

Leave a Reply