Bezorg en verzamel cadeautjes

Leeftijd: 5 – 12 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Deze app heeft twee verschillende onderdelen:

  • Inpakken van cadeautjes
  • Bezorgen van cadeautjes

Inpakken van cadeautjes

1

Als je de app start krijg je van een hulpvraag of je de Sint wilt helpen met de cadeautjes. Want de inpakmachine is kapot! En nu moet jij hem helpen om de cadeautjes in de juiste zakken te doen. Als je verder gaat in de app kom je bij het onderstaande scherm terecht. Je ziet dan precies welke levels je kunt gaan doen. In de gratis versie heb je 9 levels en in de betaalde 45 levels.

Vervolgens is het jouw opdracht op de cadeautjes in de juiste zakken te stoppen. Want alle cadeautjes vliegen in het rond. Voor de start van het spel zie je precies hoeveel cadeautjes je van elke soort in de zak moet stoppen. Stop je een cadeautje in een zak dan verdien je punten. Als er cadeautjes van een andere kleur dan die jij moet vangen in het rond vliegen en je tikt erop dan krijg je ook punten. Als je het level gehaald hebt ga je door naar het volgende. Het aantal cadeautjes wat je moet verzamelen wordt steeds meer naarmate je verder komt in het spel.

Bezorgen van cadeautjes

In dit spel moet je de cadeautjes bij de goede huizen bezorgen. Je hebt rode, groene, gele en blauwe cadeautjes. Door op de juiste kleuren te tikken als de spotlight op het huis staat bezorg je het cadeau.

Tips voor in de klas

In de klas is het natuurlijk ook leuk om pakjes in te pakken. Als je verschillende soorten cadeaupapier hebt kun je de pakjes sorteren op kleur. Maar je kunt ook de pakjes op grootte sorteren! Je gebruikt dan de app ‘Help de Sint’ als startactiviteit voor de rest van je les.

Wat leer je van deze app?

Als je geen verwerkingsactiviteit aan deze app koppelt leer je cadeautjes ordenen op kleur. Want je moet de cadeautjes op kleur in de juiste zak stoppen.

Mijn Mening

Ik vind dit een leuke app ter vermaak bijvoorbeeld als je kinderen even een paar minuten wilt laten ‘spelen’ met een app rondom Sinterklaas.
Als je de app gebruikt als startactiviteit rondom een rekenles dan is dit een hele leuke binnenkomer voor kleuters.

Leave a Reply