trp03

In deze app moet je verschillende puzzels oplossen waardoor er een weg wordt gevormd.

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: gratis en € 2,29 (full version)
Download voor iPhone/iPad (gratis versie)
badge_appstore-lrg
Download voor iPhone/iPad (full version)
badge_appstore-lrg

Mijn Mening

trp01

Ik vind dit een hele leuke puzzelapp voor kleuters. Ik zie bij de kleuters in mijn klas dat ze echt samen opzoek gaan naar de juiste oplossing. De app nodigt uit om samen te ontdekken welke oplossingen er allemaal zijn. Ook merk ik dat mijn kleuters niet snel uitgespeeld zijn met de app. Elke keer weer willen ze er verder mee.

Wat ik ook prettig vind is dat je twee verschillende versies hebt. De betaalde versie bevat veel meer levels. Op deze manier kun je eerst uitzoeken of deze app iets voor je is voor je ‘m koopt.

De App

trp04Zodra je de app start kom je in een startscherm terecht. Je kunt hier kiezen in welk thema je de puzzels gaat maken:

  • Dieren
  • Farao’s
  • Middeleeuwen

Als je een thema hebt gekozen heb je meteen een volgende keuze. Kies je voor makkelijk of moeilijk. Er zijn 16 makkelijke en 16 moeilijke opdrachten per thema.
Als je kiest voor een opgave krijg je een aantal figuren te zien. Dezelfde figuren moeten door middel van een weg met elkaar verbonden worden. Als je een weg hebt gemaakt dan zie je onderin de balk dat het figuur waarvoor je de weg hebt gemaakt oplicht. De figuren die nog niet opgelicht zijn hebben nog geen weg. Naarmate je verder komt in het spel worden de opgaven die je moet maken steeds complexer. Er moeten steeds meer figuren verbonden worden door middel van een weg. En de vorm van de weg wordt steeds complexer.

Tips voor in de klas

trp02

Dit is een app die echt uitdaagt om samen aan de slag te gaan om oplossingen te bedenken. Ik laat mijn kleuters vaak samen met deze app aan de slag gaan. op deze manier kunnen ze samen oplossingen bespreken en uitproberen.
De kleuters uit groep 1 laat ik vaak de easy opdrachten maken. Terwijl de kleuters die in groep 2 zitten de hard opdrachten ook wel aan kunnen.

Wat leer je van deze app?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 25
De leerlingen leren aanpakken bij het oplossen van rekenwiskundeproblemen te onderbouwen en leren oplossingen te beoordelen.Waarbij de focus vooral ligt op:
onderbouwen en beoordelen van redeneringen over aantallen, getallen en bewerkingen daarmee. En
ontwikkelen van goed meetkundig taalgebruik.

Van deze app kun je een heleboel andere dingen leren:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Stimuleren van het strategisch denken

 

Leave a Reply