Speel winkeltje samen met Jip en Janneke

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 4,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Mijn Mening

Wat een leuke app zeg! Jip en Janneke zijn bij veel kinderen bekend. Dus de app spreekt snel aan bij kinderen. Ik vind het leuk dat kinderen worden uitgedaagd om goed te kijken naar afbeeldingen en juist die te zoeken.

De app is mooi vormgegeven en spreekt erg aan bij kinderen en past in hun belevingswereld.

Elke keer als je de app speelt moet je nieuwe voorwerpen zoeken. En in de winkel krijg je nieuwe klanten met andere lijstjes met producten die ze willen hebben.

In de app zit geen reclame en als je de app eenmaal hebt aangeschaft hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen.

Ik vind dit een app die prima past in een thema waarbij winkelen centraal staat.

De App

Als je de app start val je binnen in een gesprek tussen Jip & Janneke. Ze stellen voor dat ze winkeltje gaan spelen. Echter hebben ze daar spullen voor nodig. Daar mag jij Jip & Janneke bij helpen. Jij mag ze helpen om de spullen te verzamelen. Je haalt spullen op in:

  • Een oude rommelschuur
  • De schoenmaker
  • De groenteman
  • Het bloemenveld

Als je op een plek bent waar je spullen moet verzamelen dan krijg je te zien die je moet zoeken in de omgeving. Wanneer je iets gevonden hebt tik je erop en verdwijnt het in je kar. Vervolgens als je alle spullen hebt verzameld dan kun je naar je winkel om alles in te gaan richten. Vervolgens komen er allemaal mensen die een lijstje hebben waar precies op staat wat ze willen hebben. Deze spullen moet je in de tas doen. Als alle spullen verzameld zijn dan rekent de klant af en komt er een nieuwe klant.

Tips voor in de klas

Richt een winkelhoek in in de klas! Maak net als in de app lijstjes met producten die andere kinderen kunnen kopen. Zorg ook voor een kassa met geld zodat kinderen ook met (speelgoed) geld kunnen betalen.

Een andere leuke activiteit die je kunt koppelen aan deze app is het spel ik zie ik zie wat jij niet ziet.

Als je kinderen zelfstandig met de app laat werken is het leuk om kinderen in tweetallen te laten werken. Op deze manier dagen ze elkaar uit om de app te ontdekken.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Verder leer je van deze app:

  • Creativiteit
  • Winkeltje spelen
  • Rollenspellen
  • Je concentreren op een activiteit

    Leave a Reply