Kleur je eigen masker en zet ‘m op met via de iPad!

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wat een super leuke app is dit zeg!! Helemaal nu carnaval voor de deur staat. Het gave aan deze app vind ik dat je, wanneer je een masker of hoofddeksel gekleurd hebt en je ‘m scant deze echt met jouw kleuren op je hoofd wordt gezet.

Deze app voegt echt wat toe aan het kleuren. Ik zie bij de kleuters dat ze de kleurplaat echt af willen maken want dan krijg je het masker of het hoofddeksel nog leuker op je hoofd.

Het is nog wel eens lastig om zelfstandig te scannen voor de kleuters. Maar dit belemmert mij zeker niet om deze app in te zetten.

Gewoon echt een topper om zo rond carnaval in te zetten!

De App

Deze app werkt eigenlijk op 2 manieren! Je kunt een masker kleuren van de Quivermask site. Wanneer je de kleurplaat hebt gekleurd dan pak je de app erbij. Scan de kleurplaat, flip de camera en ziet jezelf met het masker op!
Het leuke is, je ziet het masker precies zo, zoals je het gekleurd hebt.

Je kunt er ook voor kiezen om een kant en klaar masker uit de app te gebruiken. Die tik je aan. Je flipt de camera en je ziet jezelf met dat masker. De kleuren zijn standaard. Soms kun je deze nog wel veranderen.

Tips voor in de Klas

Het ligt natuurlijk erg voor de hand maar nu carnaval voor de deur staat is het leuk om met de kleuters met deze app aan de slag te gaan. Hoe gaan zij hun maskers vormgeven?

Via het werken met de platen kun je natuurlijk als leerkracht de pengreep stimuleren bij de kleuters. Je kunt diverse soorten materialen gebruiken om mee te kleuren dus voor elke kleuter zit er vast wat bij!

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Wanneer je de kleurplaten gaat inkleuren stimuleer je natuurlijk de driepuntsgreep bij de kleuters! Verder stimuleer je creativiteit kleuters mogen zelf kiezen hoe ze de maskers inkleuren.

Leave a Reply