Herken jij het geluid?

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Dit vind ik nou echt weer eens een leuke app! Doordat er verschillende thema’s in zitten waarmee je met geluidenspellen aan de slag kunt gaan vind ik dat ie goed aansluit bij diverse thema’s die je toch al regelmatig in de klas hebt.

De geluiden zijn allemaal herkenbaar voor kleuters. En staan echt dichtbij hun belevingswereld. Ook de verschillende thema’s die in de app zijn verwerkt passen erg bij de belevingswereld van kleuters.

Wanneer een kleuter met de app aan de slag gaat is het eigenlijk zonder al te veel uitleg direct duidelijk wat de opdrachten zijn die uitgevoerd moeten worden. Ook de spellen die in de app zitten spreken kleuters echt aan. Ik merk wel dat ze vooral bij memory echt hun best moeten doen! Want als je te snel tikt dan hoor je de geluiden niet goed voldoende. Als je de kleuters begeleid bij memory door eerst de geluiden eens te luisteren merk ik dat het een stuk beter gaat en dat ze sneller weten welk geluid bij welk dier of voorwerp hoort.

Er zit een klein beetje reclame in deze app maar dat is verder niet hinderlijk. Wanneer je gebruik maakt van een beheersysteem voor je iPads kun je de app locken en kunnen kleuters niet doortikken naar de reclame.

Wat mij betreft is dit een app die echt goed aansluit bij thema’s in de kleuterklas en die je op vele momenten in kunt zetten! En dat de app gratis is, is dan alleen maar positief.

De App

Wanneer je de app start kun je eerst uit een aantal thema’s kiezen:

  • Wilde dieren
  • In huis
  • Vervoer
  • Instrumenten
  • Boerderij

Als je een thema hebt gekozen heb je de keuze uit drie spellen. Deze zal ik toelichten.

Luister naar de geluiden

Je tikt op een plaatje en dan hoor je het geluid. Deze plaatjes worden ook gebruikt in de andere 2 spellen. Er is hier geen goed of fout.

Raad het juiste plaatje

Door op het vraagteken te tikken hoor je een geluid. Welke afbeelding hoort hierbij? Wanneer je de juiste afbeelding kiest krijg je de volgende vraag!

Zoek het juiste plaatje en geluid

Tip’s voor in de Klas

In het eerste spel kun je alle geluiden die binnen het thema worden gebruikt beluisteren. Ik vind het een absolute aanrader om deze geluiden eerst samen in de kleine kring te beluisteren en het er over te hebben over dat je de spellen gaat spelen. Zo zijn de kleuters al bekend met de geluiden.

Verder vind ik het een aanrader om de spellen in tweetallen te laten spelen.

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Wanneer je naar de ontwikkeling van kleuters kijkt stimuleer je met deze app de volgende ontwikkeling:

  • kan een afbeelding aan een geluid koppelen

 

Leave a Reply