Maak bewegend sommen!

Leeftijd: 6 – 8 jaar
Prijs: € 2,29 21 – 23 februari gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Wat een super gave app is dit zeg! In je eigen klas zie je allemaal antwoorden op sommen. Door je iPad te draaien zie je steeds meer antwoorden. Je moet dus echt bewegen om de goede antwoorden te kiezen! Bewegen en sommen maken een toffe combi!

Je kunt instellen wat voor soort plussommen je wilt maken. Dat maakt dat deze app voor pientere kleuters goed te gebruiken is maar ook voor groep 3 – 5 leerlingen goed te gebruiken is.

Ik vind het mooi dat je aan het begin van de app ziet wat voor sommen je kunt maken. Daarna maak je 10 sommen, op het schoolbord zie je precies welke sommen je gemaakt hebt. En wat de antwoorden zijn. Wanneer je een goed antwoord geeft wordt ring van het antwoord groen. Als het fout is dan mag je het nog een keer proberen.

Wat mij betreft is dit echt een toffe app om al bewegend aan de slag te gaan met (eenvoudige) sommen!

De App

Wanneer je de app start mag je eerst kiezen wat voor type sommen je wilt gaan maken. Vervolgens krijg je 10 sommen van het type van welke je hebt gekozen.

Door met de iPad te bewegen zie je ringen met daarop de antwoorden van de sommen. Deze staan in ringen. Door de juiste ring te kiezen met je zoeker en op de rode knop te drukken los je de som op. Als je som goed is zie je deze ook op ‘t schoolbord verschijnen. En de ring wordt groen.

Als de som niet goed is dan mag springt de som terug. En mag je het nog een keer proberen.

In totaal maak je 10 sommen.

Tip’s voor in de Klas

Ik vind dit echt een mooie app om in te zetten rondom rekenen. Dat kan tijdens het spelen en werken bij de kleuters. En in de andere groepen kan het wanneer de kinderen aan hun eigen werk werken. Natuurlijk moeten ze wel de ruimte hebben om te bewegen.

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Met deze app stimuleer je de volgende ontwikkeling:

  • Maken van sommen tot 100. Waarbij je zelf kunt instellen tot hoever je sommen wilt maken.

 

Leave a Reply