Oefen met het schrijven van letters en cijfers

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 1,99 17/8/2019 gratis!
Download voor iPad

 

Mijn Mening

Ik vind dit een mooie app om het schrijven van cijfers en letters mee te oefenen. Leuk dat kleuters zelf kunnen kiezen met welke kleur ze de letter of het cijfer willen gaan schrijven. Het is fijn dat de letter of het cijfer stap voor stap wordt aangeboden. Er wordt eerst voorgedaan hoe je moet schrijven. En dan mag je het nadoen.

Wat ik ook erg prettig vind is dat de kleuters die met de app schrijven meteen feedback krijgen. Als het niet goed over de stippellijn geschreven is dan moet je het opnieuw doen. Zo leren kleuters echt dat je netjes moet schrijven.

Verder vind ik de app erg mooi en rustig vormgegeven. Het is zonder veel uitleg duidelijk wat je moet doen bij deze app. Kortom een leuke en leerzame app om mee aan de slag te gaan als je cijfers en letters gaat schrijven.

 

De App

Als ik met deze app aan de slag ga heb ik in het startscherm de keuze om met drie verschillende oefenvarianten aan het werk te gaan. Deze oefenvarianten zal ik toelichten.

Schrijven van hoofdletters

Als ik er voor kies om hoofdletters te gaan schrijven zie ik alle letters bovenin beeld staan. Ik kan nu gaan kiezen welke letter ik wil gaan schrijven. Ook kan ik rechts onderin beeld kiezen met welke kleur ik ga schrijven. De letter wordt stap voor stap voorgedaan. Wanneer ik niet netjes schrijf moet ik het overdoen. Wanneer ik mijn letter af heb wordt de letter met sterren gemaakt.

Schrijven van kleine letters

Ik kan er ook voor kiezen om kleine letter te gaan schrijven. Hiervoor tik je de kleine letters aan. De letter wordt stap voor stap voorgedaan. Wanneer ik niet netjes schrijf moet ik het overdoen. Wanneer ik mijn letter af heb wordt de letter met sterren gemaakt. Ook bij de kleine letters kan ik zelf kiezen met welke kleur ik ga schrijven.

Schrijven van cijfers

Er is ook de mogelijkheid om te oefenen met het schrijven van cijfers! Het cijfer wordt stap voor stap voorgedaan. Wanneer ik niet netjes schrijf moet ik het overdoen. Als ik vervolgens mijn cijfer af heb dan wordt deze met sterren weergegeven.

Tips voor in de Klas

Je kunt deze app prima inzetten tijdens de speel/werktijd. Het is wel verstandig om de app kort te introduceren bij de kinderen.

Wat ik wel belangrijk vind is dat ze een gerichte opdracht mee krijgen als ze met deze app aan de slag gaan. Je kunt aan het volgende denken:

  • Schrijven van het letter van de week
  • Oefenen van een letter welke de leerling zelf graag wil schrijven
  • Oefenen van een letter welke de leerling gekozen heeft maar afgesproken heeft met de leerkracht

Je kunt er ook voor kiezen om kinderen bepaalde vormen te laten schrijven. Ook hier is het belangrijk dat kinderen een gerichte opdracht mee krijgen als ze met de app aan de slag gaan. Je kunt aan het volgende denken:

  • Schrijven van het figuur van de week
  • Oefenen van een figuur welke de leerling zelf graag wil schrijven
  • Oefenen van een figuur welke de leerling gekozen heeft maar afgesproken heeft met de leerkracht

Bij deze app kun je ook goed een Apple Pencil inzetten. Kinderen schrijven dan met een stylus op de iPad. Zo kun je ook nog eens werken aan de pengreep.

Apps die hier op lijken en die je ook kunt gebruiken

Letterschool

Een app om mee te oefenen met het schrijven van letters en cijfers! Lees er meer over.

 

 

 

Yum Yum Numbers

App om te leren de nummers/cijfers te schrijven. Lees er alles over.

 

 

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 8
Leerlingen besteden aandacht aan het schrijven met een leesbaar handschrift.

Wat leer je verder van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Schrijven van de letters
  • Schrijven van patronen

Leave a Reply