Nieuwjaarsreceptie met de klas

Posted by on jan 2, 2017 in Materiaal | No Comments
Nieuwjaarsreceptie met de klas

champ01

Maandag beginnen de scholen weer! Het leek mij dit jaar leuk om met mijn klas een nieuwjaarsborrel te doen speciaal voor de kinderen!

Hoe ga ik dat aanpakken?

glazen01

Voor elk kind heb ik een glas kinderchampagne, ik heb ze bij de HEMA gehaald. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gewoon een glas aanmaaklimonade voor elk kind doen. Dit schenk ik in een doorzichtig plastic glas waar ik een suikerrandje omheen gemaakt heb.
Een suikerrandje maak ik door op een bord een hoop suiker te doen. Klein beetje aanmaaklimonade erbij. En dan draaien met de rand van het glas. Je krijgt dan een mooi suikerrandje om het glas!

Ook heb ik voor elk kind een klein hapje. Ik gebruik merinquettes bolletjes die naar vanille smaken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook soesjes als hapjes gebruiken. Net wat je zelf leuk vindt.

We doen dit meteen om 8:30 en daarna proost ik met alle kinderen in de kring op een mooi jaar!

Ik ben heel benieuwd hoe de kinderen gaan reageren! Ik hoop dat het een leuke start mag zijn van 2016 met de kinderen en dat we daarna nog gezellig kunnen kletsen over wat we allemaal in de vakantie gedaan hebben!

Hoe was het in de klas?

glazen03

Om 8:30 zaten alle kinderen in de kring. Op de tafel had ik de lege glazen met een suikerrandje staan. De glazen had ik in de vorm van het jaartal gezet! Bij binnenkomst vroeg ik alle kinderen om in de kring te gaan zitten. Meer vertelde ik ze eigenlijk niet. Toen alle kinderen in de kring zaten heb ik waar de kinderen bij waren de kinderchampagne ontkurkt, met omhoog schietende kurken, en de glazen vol geschonken. Ook kreeg iedereen een merinquette bolletje als oliebol. We hebben geproost elkaar een goed nieuwjaar gewenst en zijn daarna lekker gaan kletsen over de vakantie! En natuurlijk onze lekkernijen op gaan eten.

glazen02

En de kinderen… die vonden het super leuk! Sommige kinderen kwamen zelfs met goede voornemens. Echt super! Ook op ons ouderportaal heb ik foto’s van onze nieuwjaarsreceptie gezet. Zodat ook ouders een beetje mee kunnen genieten.

Ik vond het echt een aanrader om te doen!

 

Leave a Reply