Maak je eigen strip in Clips

Posted by on jan 30, 2021 in Materiaal | No Comments
Maak je eigen strip in Clips

Vandaag gaan we aan de slag met het maken van je eigen strip in Clips! Dat is een gratis app voor de iPad of iPhone waar je snel en eenvoudig video’s mee maakt, die je verrijkt met leuke effecten. Het maken van een strip kun je heel goed met iemand samen doen.

Om je eigen Strip op de iPad te maken, heb je het volgende nodig:

  1. iPad
  2. De app Clips
  3. Een goed verhaal
  4. Figuurtjes om je verhaal mee te vertellen.

Aan de slag!

Om aan de slag te gaan met de strip moet je het volgende doen. Allereerst bedenk je natuurlijk het verhaal. Je kunt ervoor kiezen om dit verhaal eerst kort in steekwoorden op te schrijven. Dat helpt bij het bedenken welke foto’s je straks gaat maken.

Daarna ga je van elk stukje van het verhaal foto’s maken. Die sla je gewoon op in je Foto-bibliotheek van de iPad.

Als alle foto’s klaar zijn, ga je naar Clips. Hier start je een nieuw project (klik links bovenin het venster op het icoontje). Je kunt er voor kiezen om in je lege project te beginnen met een poster waar je de titel van je verhaal op zet. Klik hiervoor op het foto-icoontje en selecteer de optie ‘Posters’.

De beginposter vul je aan met tekst een eventueel stickers en emoji’s. Tik op de gekleurde ster om te bekijken wat je allemaal kunt toevoegen. Je moet nu de poster opnemen om hem in je project te krijgen. Daarvoor druk je op de roze knop. Zolang als je die ingedrukt houdt, neem je een stukje film op.

Vervolgens druk je weer op de foto-knop en voeg je jouw eerste foto toe.

Je had het vast al gezien: als je op de regenboogster tikt, kun je spreekballonnen toevoegen en daarin de teksten aanpassen. Ook kun je andere elementen als emoji’s en stickers toevoegen.

Ben je klaar dan druk je weer op de roze button en neem je weer een stukje op. 3 of 4 seconden is meestal lang genoeg maar als je meer tekst hebt, moet je misschien iets langer opnemen.

Elke foto voeg je afzonderlijk na elkaar in. En vervolgens voeg je hier weer tekst, stickers en emoji’s in! Het is nier erg als je iets niet in de juiste volgorde opneemt, want je kunt opnames eenvoudig op de juiste plek slepen.

Voeg zo veel foto’s in als nodig is! Zo wordt je verhaal alleen maar completer.

Uiteindelijk kun je ook nog afsluiten met een poster om je strip af te ronden.

En het resultaat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Nog meer inspiratie?

Wil je met nog meer creatieve activiteiten aan de slag?

Leave a Reply