Mozaïeken met Sinterklaas

Posted by on nov 26, 2018 in Digibord | No Comments
Mozaïeken met Sinterklaas

Maak mozaïek figuren rondom het thema Sinterklaas

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Zoek de tool op in Gynzy door op mozaïek Sint te zoeken

Mijn Mening

Wat een gave tool van Gynzy is dit zeg! Sinterklaas is nu natuurlijk het thema in veel klassen. En dit is gewoon een hele gave leerzame tool voor kleuters om mee aan de slag te gaan.

Ik vind het prettig dat je zelf de moeilijkheidsgraad in kunt stellen. Zo kun je een passende activiteit voor de kleuters klaarzetten.

De afbeeldingen zijn erg mooi gemaakt. En zelfs is er een roetveeg Piet!

De Tool

Deze tool van Gynzy heeft diverse mogelijkheden en is helemaal in het thema van Sinterklaas. Je kunt 10 puzzels maken van 10 x 10 hokjes. Links zie je een voorbeeld. En deze moet je rechts in de hokjes namaken. Je kunt er zelf voor kiezen of je met of zonder coordinaten de puzzel maakt.

Er zijn ook 10 puzzels die 16 x 16 hokjes zijn. Ook hier zie je een voorbeeld dat je na mag maken in het grote raster. Je kunt zelf aangeven of je de puzzel met of zonder coordinaten wilt maken.

Wanner je klaar bent met je puzzel kun je op controleren drukken. Je krijgt dan te zien of je de puzzel goed gemaakt hebt. Pixels die niet op de goede plek liggen verdwijnen.

Is je puzzel klaar? Dan kun je een volgende puzzel maken!

Tips voor in de Klas

Deze tool leent zich erg goed om in duo’s op het digibord te gebruiken. Laat 2 kleuters samen een voorbeeld kiezen en ga lekker aan de slag!

Dit is ook een tool die je prima door een kleuter op de computer kunt laten doen. Dan zou ik een kleuter die alleen laten doen. Dit kun je dan gewoon met de muis doen.

Wat leer je van deze Tool?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze tool het volgende leren:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Hoe werkt een patroon

Leave a Reply