Digipuzzel – Een Website Vol Leerzame Spelletjes

Posted by on apr 17, 2016 in Digibord, Websites | No Comments
Digipuzzel – Een Website Vol Leerzame Spelletjes

digi01

Maak allemaal leerzame puzzels Website Leeftijd: 4 – 12 jaar

De Website

digi02

Als ik naar de website van Digipuzzel ga krijg ik een website voor me met allemaal categorieën waarin activiteiten te vinden zijn. Ook zie ik al een aantal spelletjes staan als ik naar onder scroll. Dit zijn de populairste puzzels op dit moment. Als je met de kleuters met de website gaat werken kun je kiezen voor de volgende opties:

 • Tellen: Hier vind je allemaal spelletjes die te maken hebben met tellen. Je hebt bijvoorbeeld een lijnpuzzel waarbij je de punten met elkaar moet verbinden. Bij een ander spel moet je acht dieren in een hok stoppen. Dit hoor je en zie je. Dit en nog veel meer van dit type spellen kom je tegen.
 • Rekenen tot 10: Hier vind je allemaal spelletjes waarbij je het rekenen tot 10 kunt oefenen. Sommige kinderen vinden dit erg leuk om te doen.
 • Spelletjes: Bij de spelletjes vind je activiteiten zoals vier op een rij, boter kaas en eieren, tangram en sudoku’s. Sommige spelletjes zijn goed te doen voor kleuters andere zijn wat lastiger.
 • Kleuterspellen: Bij de kleuterspellen vind je bijvoorbeeld schaduwpuzzels met dieren, je kunt een mozaïek maken, je kunt memory spelen en nog veel meer. Echt spelletjes die gericht zijn op kleuters.

Als je een spel wilt gaan doen klik je klik je op het plaatje van het spel. Over het algemeen wijst het zich vanzelf wat kinderen moeten doen. Soms valt er het een of ander in te stellen. Dit kun je dan als leerkracht/ouder doen door rechts onder op het radartje te klikken. Je kunt dan dingen instellen bij de spelletjes.

Tip’s voor in de Klas

digi05

Je kunt deze spelletjes op verschillende manieren gebruiken:

 • Op de computer
 • Op het digibord

Als je deze website op computer of het digibord wilt gebruiken dan kun je de website gewoon open zetten. En kinderen laten kiezen. Ik vind het zelf prettig om een bepaalde categorie open te zetten, bijvoorbeeld tellen of rekenen tot 10. Je kunt deze spelletjes ook op de iPad spelen! Om het makkelijk te maken, en om niet steeds een link in te hoeven tikken kun je een icoon op het startscherm van de iPad maken. Dit doe je als volgt: start de website op, op de iPad.

Tik vervolgens rechts boven op het vierkantje met het pijltje.

Tik vervolgens aan “zet in beginscherm”.

Daarna krijg je het gemaakte icoon te zien. En kun je door op “voeg toe” deze pagina aan je beginscherm van de iPad toevoegen.

Wat leer je van deze Website

digi04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze website:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.
Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:

 • Taal voor het uitdrukken of benoemen van:
 • getallen en getalnotaties
 • vergelijking van) aantallen en groottes (bijv. groot/klein, groter/kleiner, meer/minder, lang/kort, dichtbij, ver weg)
 • hoeveelheden (bijv. Dat zijn er …)
 • figuren (bijv. vierkant, rechthoek, cirkel, driehoek)

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Kerndoel 32

De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Kerndoel 33
De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten, zoals bij tijd, geld, lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud, gewicht, snelheid en temperatuur.

Verder leer je van deze website:

 • Je concentreren op een activiteit
 • Samenwerken, indien je de puzzels samen met iemand doet

Mijn Mening

digi03

Ik vind dit een prettige website om mee te werken in de klas. Je merkt dat de puzzels echt afgestemd zijn op de doelgroep. Kinderen vinden het echt leuk om met deze website te werken.

Als leerkracht vind ik dit ook een prettige website. Ik kan verschillende onderdelen kiezen en van dat onderdeel maken kinderen dan een puzzel. Erg leuk! Kinderen hebben soms niet eens door dat ze aan het leren zijn.

Het enige minpuntje aan deze website vind ik dat er reclame op de website staat. Soms klikken kinderen hierop en komen ze op sites waar ik niet wil dat ze komen. Misschien een suggestie om mensen er voor te laten kiezen dat ze betalen en dan geen reclame hoeven te zien?

Eigenlijk is deze website leuk voor alle leerlingen die op de basisschool zitten zeker niet alleen voor kleuters! Een echte aanrader om te gebruiken in de klas of thuis.

 

Leave a Reply