Kinderboekenweek 2021 Worden wat je wilt

Posted by on okt 3, 2021 in Materiaal | 4 Comments
Kinderboekenweek 2021 Worden wat je wilt

He weet jij al wat je worden wilt?

Ook rondom het thema van de kinderboekenweek ging ik opzoek naar toffe materialen met een digitaal of 21e eeuws tintje!

Apps

My Profession

In de app My Profession moeten kinderen een beroep matchen aan een voorwerp. Je kunt als leerkracht opdrachten erbij inspreken zodat het makkelijker wordt voor de kinderen om zelfstandig met deze app te werken!

Prijs: € gratis (in app aankopen)
Download voor iPhone/iPad

Poppetto Beroepen

 

Zoek de juiste kleding bij elkaar van een beroep! Een super gaaf spel wat je samen met 4 kleuters/kinderen kunt spelen. Je ruilt steeds kleding met elkaar en uit de ‘ was’ om er zo voor te zorgen dat je als eerste jouw complete set kleding hebt,

Een mooie app waarbij kleuters niet alleen bezig zijn maar echt samen. Lees alles over deze app.

Prijs: € 0,99
Download voor iPhone/iPad
AppStoreavailable_google_play

Lassa Mini Master Match

Je ziet verschillende beroepen. Maar welke materialen horen bij dit beroep? Zo zie je een timmerman. Maar welke attributen horen er nu bij de timmerman? Zoek ze (samen) op. En tik ze aan. In een klein groepje kun je ook het gesprek aangaan waarom voorwerpen er wel/niet bij horen.

 

Je kunt er ook voor kiezen om eerst kort naar de plaatjes te kijken. En ze daarna te verstoppen. Je moet dan eigenlijk raden waar de plaatjes liggen die bij het beroep horen.

Winactie! Deze app is te winnen!! Laat weten, via een reactie op dit blog, waarom jij deze app moet winnen voor je klas. Woensdag 6 oktober krijgen alle winnaars een mail van mij!

Prijs: € 0,99
Download voor iPhone/iPad
AppStoreavailable_google_play

Camera- De Fotograaf van de dag

Kinderen zouden natuurlijk ook fotograaf kunnen worden! Wijs elke dag een fotograaf van de dag aan. Hij/Zij mag dan op de dan op die dag 5 foto’s maken. En aan het einde van de dag deze presenteren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen dat deze foto’s (en het verhaal erbij) gedeeld worden met de ouders.

De meeste iPads/tablets hebben wel een optie om foto’s te maken.

Digibord

Wanneer je als school een abonnement op Gynzy hebt kun je (tot 17 oktober) gebruik maken van 3 voorgelezen prentenboeken die bij de Kinderboekenweek passen! Er zitten zelfs handige QR codes bij. Deze kun je scannen om zo de boeken op de iPad/tablet te beluisteren!

Boeken

Er zijn natuurlij ook een aantal boeken die wat mij betreft echt bij dit thema van de kinderboekenweek horen. Ik licht er 2 uit.

Ada Dapper, wetenschapper

Het hoofd van Ada Dapper zit elke dag vol met vragen. Ze is nieuwsgierig naar alles. Als de experimenten van Ada te ver gaan dan sturen haar ouders haar naar de Denkstoel. Misschien komt ze dan op andere gedachten?

Een super gaaf boek wat voor mij echt gaat over worden wat je wilt!

Prijs boek: €  13,95

Koop het boek

Er is sinds kort zelfs een echte serie op Netflix over Ada te vinden. Echt heel gaaf om wellicht te kijken met de klas? Hier onder volgt de trailer.

Roza Rozeur, ingenieur

Roza Rozeur heeft maar een droom ingenieur worden…

Een hoop troep is voor Roza een hoop inspiratie. ‘s Nachts maakt ze op haar kamer allerlei constructies. Maar niemand mag haar constructies zien… Dit omdat ze bang is dat haar uitvindingen een mislukking zijn. Dit tot haar overgroottante Roos op bezoek komt. Roos laat Roza zien dat je je voor een mislukking niet hoeft te schamen. Je moet er juist een feestje van maken.

Een geweldig boek waarin ook weer centraal staat dat je veel meer kunt worden dan je soms zelf denkt!

Prijs boek: €  13,95

Koop het boek

4 Comments

 1. Manon Musterd
  3 oktober 2021

  Yeah! Lijkt me geweldig mooie aanvulling voor het thema beroepen waar we deze week mee starten in groep 1-2.

  Reply
 2. Nienke
  4 oktober 2021

  Dit lijkt mij een super aanvulling voor bik dit thema. Heel welkom want afgelopen week toevallig de Ipads opgeschoond en voorzien van nieuwe apps. Deze apps voeg ik graag ook nog toe!

  Reply
 3. Jonie
  4 oktober 2021

  Wij zijn op school bezig om ICT in de onderbouw verder uit te breiden. Deze app sluit daar goed bij aan.
  Daarom zou ik willen winnen!

  Reply
 4. Esther
  5 oktober 2021

  Super leuke tips weer!
  De app van Lassa zou ik graag voor mijn kleuters winnen, past goed bij dit thema natuurlijk 😉

  Reply

Leave a Reply