Dieren Sorteren

Posted by on feb 7, 2016 in Digibord | No Comments
Dieren Sorteren

dier01 Sorteer de dieren

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Zoek in Gynzy de tool: dieren sorteren

De Tool

dier02

Als je de tool “dieren sorteren” opent dan zie je meteen dat ik dieren moet gaan sorteren. Je kunt dieren sorteren in de volgende categorieën:

  • Zoogdieren, vissen, vogels, reptielen of amfibieën
  • Gewerveld of ongewerveld
  • dagdier of nachtdier
  • Vliegen, zwemmen of lopen (klimmen)
  • Vacht, veren of schubben
  • Huisdier, woestijndier, boerderijdier of bosdier
  • Savanne, vijver, tropisch regenwoud of pooldier

Je kiest een categorie waarin je dieren wilt gaan sorteren en vervolgens zie je dieren voorbij komen. Deze dieren sleep je naar het juiste vak. Als je het goed hebt gedaan dan blijft het dier staan. Heb je het dier niet in het juiste vak geplaatst dan springt het terug.

Tips voor in de Klas

Bereid deze activiteit eerst voor met de kinderen in de kleine kring. Wat weten ze eigenlijk al van wat de dieren? Daarna ga je samen met de kinderen de dieren sorteren op het digibord.

Een leuke tip is om een bak met dieren op een tafel te zitten. Zouden ze deze ook gesorteerd kunnen worden? Maak een tabel met papier en zet de dieren in op de plek waar ze horen. Je kunt bijvoorbeeld dieren sorteren in huisdieren, boerderijdieren en wilde dieren.

Wat leer je van deze Tool?

dier03

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze tool het volgende:

Kerndoel 40
De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.

Mijn Mening

dier04

Ik vind dit een leuke tool binnen Gynzy welke je goed kunt gebruiken als je het over kenmerken van dieren gaat hebben. Ook kunnen kinderen er na verloop van tijd, zo ongeveer vanaf groep 3/4 zelfstandig mee werken omdat ze dan kunnen lezen, ze weten dan waar ze de dieren moeten plaatsen omdat ze de beschrijvingen lezen. Kleuters hebben wat hulp bij deze tool nodig maar vinden het zeker leuk om mee te werken!

Weer een leuke tool van Gynzy!

 

Leave a Reply