Digitips voor Koningsdag

Posted by on apr 19, 2021 in Digibord, Materiaal, Thema's | No Comments
Digitips voor Koningsdag

Ook voor koningsdag zijn er een aantal leuke digi tips te vinden!

Gynzy

Als je binnen Gynzy opzoek gaat naar koningsdag inspiratie kom je al gauw een aantal tools tegen. In dit blog neem ik je mee wat je er voor de kleuters allemaal kunt vinden.

Mijn zoekterm in Gynzy is koningsdag.

Memory Koningsdag

Deze tool van Gynzy is perfect om met twee kleuters te doen. Het spel is eenvoudig je speelt memory samen. Je zoekt dus steeds twee dezelfde afbeeldingen bij elkaar. Heb je een setje dan mag je nog een keer draaien. Alle afbeeldingen zijn geheel in koningsdag stijl! Je kunt deze tool zowel op de iPad als op het digibord/computer spelen.

Praatplaten

Bij het koningsdag thema is er een super mooie praatplaat van Bas! Hiermee kun je echt leuke dingen doen. De plaat is sowieso al mooi vormgegeven. De praatplaten kun je op de iPad of op het digibord gebruiken.

Wanneer je er een zoeklicht overheen zet kun je kleuters kleine stukjes van de praatplaat laten zien en daar iets bij laten vertellen. Kunnen ze iets eer vertellen over wat ze al weten? Wat zou er gebeuren?

Maak er een woordenschat-plaat van! Type bij een aantal van de afbeeldingen woorden. Doe dit (eventueel) samen met de kleuters.

Meer lezen over de praatplaten van Bas? Lees er hier alles over.

Lied!

Het lied voor de koningsspelen is ook door Gynzy weer overzichtelijk in een les gezet! Zo kun je oefenen met meezingen, het dansje oefenen en je krijgt een exclusief kijkje achter de schermen! Weer een mooie verzameling bij elkaar.

Leave a Reply