De Gouden Guppy

Posted by on okt 22, 2017 in Materiaal | No Comments
De Gouden Guppy

Dit jaar wordt er voor het eerst tijdens Cinekid Media Awards de prijs uitgereikt voor de beste app voor de allerkleinste, de Gouden Guppy. Eerder van 2012 tot 2016 werd deze prijs uitgereikt onder de naam Media Ukkie Award.

De Gouden Guppy wordt uitgereikt door een vakjury. De vakjury bestaat uit voorzitter Hilde Tholen en juryleden Denise Bontje, Ilona Jens, René Glas, Niels ’t Hooft, Tomas Sala, Julienne van den Heuvel, Marijke Bos, Thomas Drucker en Merel Beunk. De vakjury let er specifiek op dat de app geschikt is voor dit jonge publiek. Hierbij is vooral aandacht voor nauwgezette details, spelwaarde bij digitale interactie en een integere doelstelling die geschikt is voor jong publiek.

De Genomineerde

Een verre reis
Luister naar het verhaal van Toon Tellegen over de verre reis die Olifant gaat maken. Een mooi geïllustreerde app waarin je echt wordt meegenomen. Lees er meer over. 
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Carnaval der Dieren
Een kleurrijke muziekapp gemaakt in samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest. Met muziekvideo’s met mooie animaties van dieren die Fiep Westendorp getekend heeft. Lees er meer over.
Prijs: gratis
Download voor iPad

 

De KinderGebaren App
In deze app zitten meer dan 200 gebaren. Deze zijn gecategoriseerd op categorieën. Bij elk woord zit een filmpje. Kinderen laten het woord zien. Ook zit het alfabet erin.
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Benji Davies: De Kleine Walvis
In deze app wordt het verhaal verteld over Boy die een walvis op het strand vindt. Ook kun je twee spelletjes spelen. En je kunt luisteren en meezingen met twee liedjes.
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Leave a Reply