Workshop iPad in de onderbouw!

Posted by on mrt 13, 2023 in Materiaal | No Comments

Ga actief met de iPad aan de slag met taal en woordenschat en nog veel meer!

Fysieke bijeenkomst!

Datum: 24 mei 2023
Locatie: De Rolf Groep Mercuriusweg 14, 4051 CV Ochten (nabij Tiel)
Tijd: 15:30 – 18:00 uur
Prijs: € 90,00 in plaats van € 100,00 voor bezoekers van kleutersdigitaal!

Ik geef mij op!

Vertel mij alles!

In veel kleuterklassen zie je tegenwoordig een iPad. Maar hoe kun je deze op een zinvolle manier inzetten? Zodat het aansluit bij je thema en de doelen die je daarin wilt behandelen. En zodat je ook op een manier die bij kleuters past werkt aan digitale geletterdheid. Dat is een vraag die ik vaak hoor.

Want hoe kun je de iPad bijvoorbeeld inzetten ten behoeve van beginnende geletterdheid? En hoe kun je de iPad inzetten in combinatie met concreet materiaal? Hoe kan ik mijn leeromgeving ermee verrijken? En waar vind ik goede apps die echt wat toevoegen aan mijn onderwijs? Tijdens de workshop gaan we met deze vragen aan de slag!

Je gaat praktisch aan de slag met de iPad en je leer allerlei toepassingen die je direct kunt gaan toepassen. Zo ga je aan de slag hoe je foto en video kunt integreren in je woordenschat en taalonderwijs.

 

We gaan onder andere aan de slag met de luisterkleurplaat. Een luisterkleurplaat is een kleurplaat waarbij je op de iPad allemaal opdrachten inspreekt die de kinderen op een fysieke kleurplaat uitvoeren. De luisterkleurplaat die je maakt kun je desgewenst morgen al kunt inzetten. Waardoor je leerlingen actief met kritisch luisteren en woordenschat aan de slag kunnen.

Samen halen we alles uit de iPad wat er maar in zit! Na deze workshop kun je de iPad een stuk effectiever inzetten. Heb je boordevol inspiratie voor de iPad rondom het thema lente. En je hebt een plan hoe je aan de slag gaat om het geleerde uit de workshop toe te passen in jouw onderwijs.

Benodigde materialen

Wanneer je actief met deze workshop wilt meedoen heb je een aantal materialen nodig. Ook krijg je vooraf een korte opdracht. En je alvast wat materialen toegestuurd die je op je iPad mag zetten om tijdens de workshop te gebruiken.

  • iPad
  • App Pages (gratis app)
  • App Boeken (gratis app)
  • Prentenboek

Na afloop krijg je van mij alle informatie toegezonden.

Praktisch

 

Datum: 24 mei 2023
Locatie: De Rolf Groep Mercuriusweg 14, 4051 CV Ochten (nabij Tiel)
Tijd: 15:30 – 18:00 uur
Prijs: € 90,00 in plaats van € 100,00 voor bezoekers van kleutersdigitaal!

Ik geef mij op!

Deze workshop gaat door bij minimaal 9 mensen 

 

Leave a Reply