Digitaal plannen in Piramide

Posted by on nov 3, 2021 in Materiaal | No Comments
Digitaal plannen in Piramide

De handige Planner van Piramide op je iPad of ander device!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: abonnementsprijs berekend naar aantal kinderen
Download voor iPhone/iPad & Android & Windows (PC en mobiel device)

Mijn Mening

Hoe handig is dit: digitaal al je activiteiten en spelsuggesties plannen, overal waar je bent!
Nog even nakijken wat je morgen wilt gaan doen en zit je ’s avonds al lekker op de bank? Dan pak je je mobieltje erbij en kijk je in de Piramide Digitaal app. Dat vind ik heel handig. Wil je in de gaten houden of je een goed beredeneerd aanbod biedt? Dan kijk je naar de statistieken, die alles automatisch voor je bijhouden.
Deze app ontzorgt je echt. Alle spelsuggesties en activiteiten voor een spetterend project zijn onder handbereik in de app Piramide Digitaal. Het is een programma, waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt in de kleutergroep. Een planner, leuke ideeën voor de speelleeromgeving, activiteiten, statistieken en software voor het digibord en voor kinderen (op de iPad bijvoorbeeld).
Je sluit een licentie af om met het materiaal te werken. Wat ik tof vind, is dat je dan zóveel materialen krijgt! Posters en woordkaarten, die je kunt printen, bijlagen, liedjes (mp3)… je hoeft niets meer op te zoeken.

De Planner

Eerst vul je de jaarplanner in. Het werkt simpel, met een paar klikjes staat dat erin.

Dan kies je uit het aanbod: spelsuggesties voor de speelleeromgeving (roze) en activiteiten met meer begeleiding. Je kiest zelf in welke verhouding je dat wilt. Ook kun je makkelijk kiezen voor het cursorisch programma, zodat je beredeneerd aanbod meteen voor alle ontwikkelingsgebieden op de leerlijn voldoet.

Bij de statistieken zie je in 1 oogopslag per project of per jaar wat je hebt gepland, hoeveel je al hebt uitgevoerd en wat de evaluatie is.

Je kunt zelf opmerkingen toevoegen. Zo kun je eigen activiteiten toevoegen of je collega informeren over wat er die dag gebeurd is.
Tips voor in de klas
Ik vind het handig om in de klas een tablet te gebruiken, tijdens het werken. Je hebt de woordenschat-woorden bij de hand, de handleiding en de bijlage. Je kunt dan aan het eind van de speel-werktijd meteen de evaluatie verwerken. Superhandig!
Ik vind de vele bijlagen in de app ideaal! Je kunt ze digitaal laten zien of ze printen. Er zitten bijvoorbeeld hele mooie posters met versjes in. Hieronder vind je een voorbeeld van een herfst-versje.

Welke ontwikkeling stimuleer je met de Planner?

Alle ontwikkelingsgebieden van kinderen stimuleer je met Piramide. Het is een holistisch programma.

 

Leave a Reply