Pinguïns en sneeuwpoppen in de klas!

Posted by on feb 17, 2021 in Materiaal | No Comments
Pinguïns en sneeuwpoppen in de klas!

Sneeuw en ijs is cool! En er valt heel veel over te leren.

Met augmented reality leren kinderen over sneeuw, ijs en dieren. De opbouw van de lessen is altijd zo dat kinderen eerst een stuk kennis krijgen via een interactieve power point. En daarna gaan ze echt ervaren met augmented reality.

Middels de augmented reality techniek kun je in combinatie met de iPad objecten echt in je klas plaatsen. Zodat kinderen van heel dichtbij kunnen kijken! En het net echt is.

Bestel de sneeuwpoples

Bestel de pinguïns

Sneeuwpoppen in de klas

De kinderen maken in de lessenserie kennis met Laila. Zij is dol op de winter. En kijkt uit naar sneeuw en ijs. Op de thermometer leest ze de temperatuur. Als het gaat vriezen dan wordt het echt koud.

In de augmented reality activiteit gaan de kinderen in gesprek met 3 sneeuwpoppen over sneeuw, smelten, temperatuur en sneeuwballen maken!

 Pinguïns wat weet jij er eigenlijk van?

Pinguïns leven op de Zuidpool. Ze leggen 1 of 2 eiren. En de papa pinguïn past op de eieren. Terwijl de moeder het eten gaat zoeken. In de les gaat het over Karel de Keizerspinguïn die heel goed op zijn ei aan het passen is. Kinderen leren van alles over pinguïns, waar ze wonen, over hun lichaamsdelen en de voortplanting.

In de augmeted realty activiteit leren de kinderen de pinguïnkolonie kennen. Waarbij ze van alles leren over de lichaamsdelen van pinguïns.

 

Leave a Reply