Winters rekenen met de Bee Bot!

Posted by on jan 18, 2019 in Bee Bot | No Comments
Winters rekenen met de Bee Bot!

Rekenen ja daar kun je de Bee Bot ook goed voor inzetten! Want in de transparante Bee Bot mat kun je heel goed kaartjes met aantallen stoppen. Ik dacht bij mezelf goh dat kan ook best met winterafbeeldingen! Dobbelstenen erbij en een nieuw lesidee was geboren! Er is zo veel mee te doen!

Winters tellen met de Bee Bot!

 

 

 

 

 

Er is een mat gemaakt met winterse figuren van 1 tot 10. Wanneer je een 10 kantige dobbelsteen gebruikt kun je de kinderen met de dobbelsteen laten gooien. Nu moeten de kinderen naar het zelfde aantal winterse afbeeldingen toe! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met een 6 kantige dobbelsteen te werken. Dan gebruik je alleen de kaarten met de winterse afbeeldingen tot 6.

Deze werkvorm even in de parktijk! Stel een kleuter gooit 7 dan moet je de Bee Bot naar de kaart met 7 winterse figuren erop.

Of je maakt het een beetje moeilijker! De kleuter gooit met de dobbelsteen 5. Naar welke kaart moet je toe als je een winters figuur minder nodig hebt? Of naar welke kaart moet je toe als je er een meer bij doet dan je gooit? Genoeg mogelijkheden om het moeilijker te maken voor kleuters!

Splitsen met de Bee Bot in de winter!

 

 

 

 

 

 

Na mijn idee om te tellen met de winterse figuren kwam al snel het idee dat je deze mat ook goed kunt gebruiken om splitsen te oefenen! Want gooien met een dobbelsteen en aanvullen tot 10 daar zijn deze kaarten ook geschikt voor!

Ook voor deze oefening heb je een 10 kantige dobbelsteen nodig. Je gooit de dobbelsteen en vraagt vervolgens aan de kleuters wat erbij moet om op 10 uit te komen. Naar deze afbeelding moeten ze de Bee Bot sturen.

Stel een leerling gooit 4 met de dobbelsteen. Dan moet je de Bee Bot naar 6 sturen om samen 10 te krijgen.

 

 
 

Leave a Reply