Week 3: 30 creatieve activiteiten voor kinderen

Posted by on mei 29, 2020 in Materiaal | No Comments
Week 3: 30 creatieve activiteiten voor kinderen

Week 3: 30 creatieve activiteiten voor kinderen

Apple heeft 30 creatieve activiteiten voor kinderen bedacht. En… Elke dag werk ik een activiteit uit en kun je die al zien op mijn instagram. In dit blog krijg je een overzicht van de 5 opdrachten van deze week! Middels dit blog wil ik je laten zien wat je allemaal kunt met en iPad. Maar vooral ook… Wat je er zonder dure apps mee kunt!

In de download van de activiteiten krijg je tip’s over hoe je het aan kunt pakken.

 

Opdracht 11 – Een eenvoudig boek maken

De eerstee opdracht deze week is het maken van een eenvoudig boek. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je maakt een aantal foto’s. Deze importeer je in Pages, je kiest er een sjabloon bij. En vervolgens schrijf, teken, spreek of type je alle teksten voor je boek. Een super waardevolle opdracht.

Opdracht 12 – Een verhaal vertellen met vormen

In Pages (en Keynote) zit achter het plusje in de balk de optie om met vormen te werken. Deze kun je naar eigen inzicht in je Pages document gebruiken. Geef ze passende kleuren en voeg eventueel schaduwen toe. En vertel er een verhaal bij!

Opdracht 13 Nieuws – interviews opnemen

Op de iPad heb je de app GarageBand. Hier kun je muziek mee maken. Maar je kunt er ook interviews mee opnemen. Je kiest dan voor de audiorecorder. Je kunt er ook voor kiezen om voor elke persoon die betrokken is bij het interview een eigen stem te kiezen in GarageBand.

Opdracht 14 – een strip maken

Voor de iPad (en iPhone) is er de app Clips. Clips is eigenlijk een eenvoudige manier om je eigen filmpjes te maken. De foto’s en video’s die je invoegt kun je voorzien van filters, emoji’s, tekensten, plaatjes een muziek!

Voor de opdracht om een strip te maken maak je eerst een aantal foto’s waar je een verhaal bij kunt vertellen. Voeg ze in, in Clips, kies een filter en ga aan de slag met de tekstballonnen! Succes verzekerd.

Opdracht 15 – Antwoord krijgen op je vragen

Op de iPad is siri aanwezig. Aan siri kan ik al mijn vragen stellen en dan krijg je een antwoord! Handig als je informatie nodig hebt voor een werkstuk!

 

Leave a Reply